Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Eylül 2011, 11:23   #24
Mara
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IDAM geri gelmeli mi? gelmemeli mi?

İnsan hayatından bahsediyoruz, bir insan ne yapmışsa yapsın nasıl bir suç işlemiş olursa olsun onun canını almak da ne demek yahu ? Siz kimsiniz ki ? 'Can'dan bahsediyoruz, cezalar caydırıcı olmalı değiştirilmeli, işkence bile mubah ancak idam çok canice, hadsizce.
Ne olursa olsun 'insan hayatı' kutsaldır, yok terörde idam olmalı diğer suçlarda olmamalı falan böyle bir saçmalık olamaz. Yargı kimki, hukuk ne ki ?! İnsan canı sonuçta bu. Bilmiyorum özellikle çoğunluğu müslüman olan bir toplumda bence uygun değildir idam. Cezaları caydırıcı olacak şekilde değiştirmeliler, hukuk üzerinde değişimler yapılmalı. İdamı getirip ipi boynuna asıp haadi kurtulduk çokta insanlık ve hukuk kapsamındaymış gibi gelmiyor bana.

Üstelik toplum kurallarını benimsememiş bir adam olabilir, sistemi sevmiyor olabilir, sorunları olabilir, o insanı öldürüp kurtulmak çok bencilce cezaların temeli eskiden beri 'eğitmek' olmamış mıdır ? Yapılan suçun yanlışlığını anlayıp bireyi topluma kazandırmak, hayata kazandırmak olmamış mıdır ? 'bunu eğitemeyiz, öldürelim.' mi diyoruz..
Dedik biz bu ülkede zamanında o sözleri, 'Asmayalım da besleyelim mi' dedik..
Suçluları beslemiyoruz, eğitiyoruz!

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver