Cevap: Sadece eğitimli olanlar*
Bir gencin üniversite mezunu olması şu kadar dil biliyor olması gibi şeyler önemli değil ülkemizde.
Üniversite mezunu çoğu gencin hali belli.
Aldığın paraya bakar herkes çünkü küçükken bize denilir,
''Okulu bitir sonra sen bize bakacaksın''
tarzında beklentiler.
Ve o zamandan aklımıza takılır,okulu bitireceğiz ve işe başlayacağız çok büyük paralarla oynayacağız,ailemizi rahat ettireceğiz.
Okuldayken,
'bu bilgi gerçek hayatta işimize ne yarayacak veya bu bilgi nerde karşımıza çıkacak ki..'
dediğimiz olmuştur gerek geometrinin bazı konularında gerekse diğer bir kaç dersin.
Ama şunu demiyoruz,bilginin ne olduğu önemli değil,o bilgiyi kazanmak,öğrenmektir önemli olan.
Paran olmadığı zaman hiçbir önemin yok bu ülkede.Bu bir gerçek.
Yabancı ülkelerde durum biraz daha farklı ya da insanlar daha şanslı.
İlkokul mezunu olsan bile Türkiye'den gidip yurtdışında işçi olanlar var.Ama aldığı para ve işin rahatlığı Türkiye'deki üst düzeydeki mesleklerle aynı eşitlikte. O işçiler Türkiye'de çalışsaydı belki bu kadar rahat edemezlerdi.
Çok duydum ben,yurtdışında sürekli çalışıyorsun,hava hep yağmurlu depresyona girer insan gibi sözleri.Kim ne derse desin orada çocuklarımızın geleceğini sağlamak için yeteri kadar şartlar var.Ben şu yaşıma kadar pek çok işte çalıştım bu yüzden de fazlasıyla tecrübem var.Ve bana gerekli değil dediler senin üniversite diplomanın olup olmaması.
İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz.
Diplomanı birincilikle alsan bile daha önemli elinin işe olan yatkınlığı.
Tüm olumsuz cümlelerime rağmen ben sadece ve sadece bilgiyi savunurum.
Bu anlattığım durum ülkemize ait bir gerçektir,benim gerçeğim ise çok başka.
Teşekkürler düşündürücü bir yazıydı. |