|
Ashriel Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Yazı güzel olmuş, bazı kısımları okurken cidden zorlandım, kötü hisettim. Bana göre bir kadına değer verildiği onu tamamen özgür bırakarak, kadın erkek bir tutularak gösterilemez. Kadın ve erkeğin farklı sorumluklukları olduğunu düşünüyorum. Gerek Avrupa ülkerinde, ortadoğu ülkelerinde gerekse ülkemizde kadına gereken değerin sağlandığını düşünmüyorum. Doğru anlaşıldığın da ve tarafsız bakıldığında kadına en çok değer İslam'da verilmistir. - ve seriat ülkerinden değil İslam'dan bahsediyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Yaratılıştan, fıtrattan gelen bazı farklılıklar vardır ve bunun sonucunda bazı ayrılıklar oluşucaktır. Kadın yapabiliyorsa erkek de yapar, erkek yapabiliyorsa kadın da yapar, yapabilir düşüncesine karşıyım.
Ülkemizde hala bu tarz sorunların yasanmasının sebebi İslam ülkesi olmasına rağmen İslam'ın tam olarak, doğru bir sekilde bilinmememesi ve ondan bundan duyulan sözde din ile bağdaştırılan davranışlar dolayısıyla yaşandığı kanısındayım.
Her şeyin cevabı islamdadır.
Bknz: Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Görüş farklıkları elbet olucaktır ancak benim düşüncelerim bu yönde. Saygılarımla. [BOX="..,"]Not: Başlıktaki manayı öğrenebilir miyim?[/BOX] |
Ben bu sünnet olayını da kadının yerini de dinde özellikle islam'da araştırma yaparak yazdım.Kesinlikle yanlış anlaşılıyor.Diyorlar ki, ayette bu yazılı veya hadislerde.
Altında yatan anlamları anlamadan üstünkörü okuyorlar ayetleri.
Halbuki bir ayeti anlamak günleri bile alabilir.
Başlıkta şunu demek istedim,
Bilindiği gibi Peygamberimiz'in sözüdür, Cennet anaların ayakları altındadır.
Günümüzde ise analar bir yana,kadınlar ayaklar altına alınmaktadır.
Bu kötü değişim nedeniyle de sözü günümüze uyarlamış gibi oldum..
Açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim.