Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hamsi Turşusu
Malzemeler
18 Tane Hamsi
5 Kaşık Sirke
4 Diş Sarımsak
½ Demet Maydanoz
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
Zeytinyağı
Tarifi
Hamsileri temizleyip biraz çukurca bir tabağa dizin.Üzerlerine Beş kaşık sirke dökün.Dört diş sarımsak soyup dövün ve ince kıyılmış maydanozla birlikte hamsilerin üzerine dökün,bir saat beklettikten sonra iyice süzdüğünüz hamsileri tek kat olarak servis tabağına dizin,üzerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz ve biber ekin.Bütün diş sarımsakla süsleyin,15 dakika sosu içine çekmesi için beklettikten sonra servis edebilirsiniz..
Alıntı