22 Eylül 2011, 14:57
|
#6 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Gezi Yazisi
Ben sessiz biriyimdir.Açıkcası pek gezmeyi,dolaşmayı sevmem.Zorla olmadığı müddetçe evden dışarı bile çıkmam.Babamın mesleginden dolayı çok yer gezdim.Çoğu ilin tarihini severim.Zaten küçüklüğümde amacım tarih öğretmeni olmaktı,nasip olmadı. Tarih geçmişi ve muhteşem kokusuyla büyüleyen bir düş'tür benim için. Geçmişini bilmeyen geleceğinide bilemez..- En son 1ay önce, ailemle tatildeyken Amasra'da amasranın tarihini içine alan yerleri ziyaret ettik.Daha sonra geze geze geldiğimiz için Safranboludaki eski evleri müze haline çevirmişler onlara baktık.Gerçi Safranbolu görünüşüyle her şeyi anlatıyordu.
- Kütüphane kokusunu içime çekmeyeli çok uzun zaman oldu.En son 1 yıl önce Edirnede sürekli gidiyordum.Ankarada da gördüm bakalım kısmet olursa muhakkak gidecegim.Kütüphane bilgi deposu'dur.Arayıpta bulamadığımız bir çok kaynağı bulmamız için yaratılmış gizli bir dünya gibidir.Ben bazı aklıma gelen şeyleri net yerine kitaplardan araştırmayı severim,o hususla kullanırım kütüphaneleri.
- Evet çok şey kattı.Görsel güzellik katması ayrı bir olay.Çünkü insanın bakış açısı değişiyor.Merak uyandırıyor artık kentleşmiş yerlerden sıkılmanıza bile neden oluyor.Kütüphane ve tarihi içinde barındıran yerler ise bilgi haznemizi çogaltıyor,aynı şekilde gene bakış açımız değişiyor.Hani artık etrafa boş bakmıyoruz..
Bize verilen onca emeği umarım toplumca iyi kullanmayı biliriz. Düşüncelerine sağlık X, hoş bir yazıydı. |
| |