Cevap: Gezi Yazisi
Gezip tozmak insana pek bir şey katmaz ama tarihi yerleri gezmek,onlar hakkında bilgi sahibi olmak geçmişimizi bilmemize yarar veya başka ülkelerin geçmişini bilmemize yarar.
Sorulara gelirsek;
1.Kardeşimle beraber İstanbul oyuncak müzesine gitmiştim en son (: Zaten istanbul'daki çoğu müze ve tarihi yerleri gezmeye çalıştım.Yakın zamanda da İzmir'e gitmeyi düşünüyorum izmirli arkadaşlarımla.Nerelere gideceğiz diye sorduğumda, alışveriş yerlerine gideriz dedi çoğu veya eğlence mekanlarına Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ben ise gitmeden önce izmir'deki tüm tarihi yerleri,müzeleri kağıda yazıp onları oraya götürmeye ikna etmem lazım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2.Kütüphaneye genelde ayda 2 kere giderim,okuyacağım kitapları seçerim,okuduktan sonra geri getirrip yeni kitapları alırım -zaten üyeyim kütüphaneye-
Sessiz bir yer,bu sene pek gidemeyeceğimi düşünmüştüm ama okuldaki kütüphaneyi kullanayacağım bu sefer (: Kütüphaneyi en çok kitap okumak için kullanıyorum.Herhangi bir bilgi araştırmak için de interneti kullanmak daha yararlı bana göre,zamandan tasarruf edebiliriz.
3.Tabiki de bir şeyler katar.Kütüphane gibisi var mıdır? Kitapların kokusunu almadan yaşanır mı? veya müzelerdeki tarih kokusunu ?
İnsanların geçmişini bilmesi lazım,kitap okuyup kendini geliştirmesi lazım -en azından güzel konuşmayı,yeni yeni kelimeler öğrenir kitap okuyunca-
Güzel bir yazıydı.
Teşekkür ederim. |