Gezen mi Çok Bilir Okuyan mı?
Gezen mi Çok Bilir Okuyan mı?
Soruyu biraz daha geniş tutalım Gezen mi çok bilir okuyan mı? Yoksa her ikiside mi?
Bu konu hakkında düşüncelerimi aksettirdikten sonra sizinkileride öğrenmek isterim..
İnsan beyni görsel ve işitsel işlevleri yaparken loblarından görsellik adına sağ lobu, işitsellik adına sol lobu kullanır ki sadece bu işlevlerle sınırlı değil tabi merak eden arkadaşlar araştırma yapabilirler..
Ben okuyan daha çok bilir diyorum çünkü ne kadar gezerek öğrenme isteğine sahip olsakta,peki buna imkanı olmayan insanlar ne yapacaktır?Zaten gezerek öğrenme arzusuna ömür yetermi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Farazi bilgileri okumakla öğrenirken, tatbiki bilgilermizide yaşayarak ve görerek öğrenmezmiyiz? Bu ikisi arasında çabuk unutulan hangisidir sizce? Bence yaşayarak ve görerek edindiğimiz bilgi kısa sürelidir.Okuyarak edindiğimiz ise bellegimizi daha çok yorar.
Biraz Geçmişe doğru yolculuk yapacak olursak İnternetsiz bir yaşamda insanlar merak ettikleri konuları,ülkeleri, kişileri v.s. nerden öğreniyorlardı dersiniz? Ülke seyahatlerine çıkarak mı, kişilerle ropörtaj yaparak mı? Bu bilgileri öğrenmek isteyenlere ya bir kitapcıda rastlardınız, yada bir kütüphanede şimdi ise İnternetin bize sunduğu kolaylıgı hem görsel olarak hemde okuyarak edinebiliyoruz.. Birde şu var görmediğiniz yani okumadığınız bir bilgiyi gezerek nasıl edineceksiniz? Rüyamda gördüm hemen gidip gezmeliyim diyerekmi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sonuç olarak okuyama devam varsa imkan gezerkende her ikisinden faydalanalım ne dersiniz? |