Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2011, 01:21   #1
limon
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ISTIHARE NEDIR...ve nasil yapilir

ıstıhare nedır ? Ve nasıl yapılır
İstihare genel mana olarak danışmaktır. Kul kendi sorunları yada yapacağı bir iş hakkında Mevla’ya ibadet ederek ve O’nun zaatına sığınarak, O’ndan dua yardımı ile isteyerek kendi haceti için ona münacatta bulunmaktır.

ISTIHARE YAPABILEN ICIN BIR NIMET TIR..istihare ..rabbiyle konusmaktir..bu inamayanlar icin imkansiz gibi görünsede..rabbinin kullarina bahsettigi bir hediye.dir..

istihare hak tir..

istihare yüce rabbinden sana haberdir...sana yol göstermedir..
daraldigin ne yapman gerektigini bilmedigin zaman müracat edebilecegin en saglam en dogru kapidir..

istihare yapmanin cesitli yollari vardir...
rüyada görülen siyah yada kirmizi serr ve hayirli olmadigini göstermektedir..
yesil ve beyaz..hayirlidir bu yol istihare yapan icin dogru yol anlamindadir.
ISTIHARE DUASI
Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen bilyorsun, ben güç yetremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. yok eğer benim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!" (2)
ISTIHARE NAMAZININ KILINISI

Namazda, makbul olanı; ilk rekatta Fatiha ve Kafirun Suresi, ikinci rekatta ise Fatiha ve ihlas suresi okumaktır. İki rek'at namaz kılıp bu duayı yaptıktan sonra, kalbe doğacak istek veya nefretle, yahut yapıcı veya engelleyici sebeblerle işin hayırlı olan tarafı gerçekleşmiş olduğuna kanaat beslenir ve buna rıza gösterilir. Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uymaya çalışırken kalpten "Allah Allah" demek güzel olan şeylerdir

bu namaza 7 güne kadar devam edilir...en güzeli gece saat 12 den sonra yapilmasidir..herkez uykuya daldiginda rabbin sadece sana ve senin duani dinlediginde...kalbin husu icinde ..huzur ve rabbine olan askin ile namazi kildiginda..güzeldir o huzur hic bir yerde bulunmaz

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet