Allahımın gucune gıtmesın ama balığın oldugu seyı sevmıyom nasıl rizelisin dıyolar bana bende bazen şupe etmıyo dıılım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - Bir bağ pazı
- bir bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan
- Bir bağ prasa yaprağı
- bir iri domates büyüklüğünde içyağı
- dört bardak mısır unu
- iki kaşık tereyağı
- bir avuç nane
- iki kase hamsi
Yemek Tarifi
Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır. Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak mısır ekmeği gibi plekide pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir. Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır. Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaklı süt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur. Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir.