''Kaderin Krallığına İhtilal Sökmez''
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
''Kaderin Krallığına İhtilal Sökmez'' Düşünürsün bazı an planlar yaparsın gelecek adına, içinde ki hayal dürtüsüdür seni çok kez yaşama bağlayan.. Kendini bildin bileli hep hayal kurarsın. örnek beş yaşında kurduğun hayallerinden bir kaçını hatırlarsın, dört yaşındaki, hayallerin de zorlama kendini. Bir bisikletin hayaliyle hangi çocuk var; uykuya dalmamış veya bir oyuncak bebek düşleyen, mini bir kız çocuğu.. ama bilemez ilerde Kader denen, Kralı hep karşısında bulacağını, Kuralları; Kaderin koyacağını!. İleri yaşlarda ''O'nun ismini, şarkılarda - türküler de duyar.. hep ona sitem, hep ona kahır var cümleler de, sözler de.. Seni yıllar adım, adım bu Kahraman Kralı tanımaya yönlendirir.. Sen aslında pek te, merak etmiyorsun dur ''O'' nu Bir bakarsın Karşında ''O'' (Kader - denilen) Kral önce tanımak istemezsin; Özgürsün!. Hangi çağda yaşıyorsun ki.. Modern bir çağda global bir dünyada ''Kader''in Krallığı'' kime söker!.. Gülersin kendine ''O'' kadar öz güvenin gelişmiş ki, Kendince gururlanırsın.. artık Onsekiz yaşındasın!.. Bu umursamaz halini Kral Kader hisseder.. Bu ben den , bu kadar uzak ben oysa ''O''na nefes kadar yakınım der!. Kral Kader ile kişi gelişimi, arasında çelişkiler başlar.. Kişi artık karşısında bu gölge karakteri, görmek istemiyordur; Düşünceler zıtlaşıyor, bir birlerini çok iyi tanımak istiyorlardır.. Yaptığı planları sebepsiz bozguna uğratan, bu Kralı tahtından indirmeliyiz der.. Bir kendi değildir , Planları bozguna uğratılan.. Düşünür; Çok kişi, Hatta herkes ''O''nun Eğemenliği altındadır!.. Önce ailesine açar konuyu tabi aile içinde en olgunu büyük babasına, bir masal anlatır gibi anlatır, düşüncelerini planlarını alt-üst eden bir güç , olduğunu.. Büyük baba ''O''nu kendi gibi büyük bir keyifle dinler; ve güler hüzünlü bir sesle!.. ''Kaderin Krallığına İhtilal Sökmez.'' der!.. 19 Eylül /2011 Sevda |