Duzenli yasam basarinin sirrimidir?
Bugunlerde is hayatinda basarili olmus kisilerin roportajlarina ve kitaplarina goz atasim tuttu, gerci oldum olasi merak etmisimdir.. Binlerce insanin kontrolunu nasil yaparlar, burada oturup Cin'deki fabrikasini nasil denetlerler Dunya'nin her yerine nasil yatirim yaparlar vs vs... Ornekleri cogaltabiliriz lakin yeterli oldugunu dusunuyorum. Hepsinin ortak noktasi '' Duzen ve sistem ''
Kendi hayatima goz atmaya karar verdim ve gordumki buyuk duzensizlikler mevcud, uyku duzeni, beslenme aliskanliklari yasayis tarzim vs vs.. Cevremdeki '' Universite Gencliginin '' buyuk cogunluguda bu dertten muzdaripmis, soyle bir cevresine bakinca anliyor insan.
Daha sonra giriste belirttigim ''basarili'' olarak sifatlandirilmis kisilerin yasam tarzlarini inceledigimde 8 saat calisma 8 saat dinlenme 8 saat uyku prensibini belirlediklerini gordum bir cogunun, tabi calisma ve dinlenmeyi daha farkli duzenleyenler olsada hepsinin sistemli calistigi gercegi degismedi.
Peki ya sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar bu konuda? Basarinin altin kurali sistem'midir, cogu genc arkadsimiz sanirim bende dahil bu sekil bir hayati monotonluk olarak goruyor, bu zihniyetin duzelme imkani varmi? varsa nelerdir?
Dusuncelerinizi pekce onemsiyorum, yorumlarinizi eksik etmeyiniz.
Sevgiler, saygilar.
Ibrahim Celik
10.03.2011 |