|
Alıntı: |
Özel günlerin hiçbir önemi yok!
Erkekler genelde aşkta küçük ayrıntılar üzerinde durmazlar. Örneğin yıl dönümlerinizi, doğum gününüzü unutabilirler. Ancak bu onlar için çok büyük bir sorun değildir. Hatta çoğu kez özel gün kavramının ne olduğunu bile hatırlamazlar. Çünkü bu gibi şeyler onlara göre küçük detaylardır. Kötü niyetle değil ama kendilerince hayatta önem verdikleri başka şeyler olduğundan çok da fazla tarihlere takılıp kalmazlar. Bu nedenle sevgiliniz sizin ile ilgili özel bir günü unuttuğunda hemen bozulup üzülmek yerine, kibarca uyarın ve asla bunu sizi sevmediği için yaptığını düşünmeyin.
|
Sadece sevgili babında değil özel günlerinizi gözden geçiriniz. Kendimden örnek vermek gerekirse Üniversite kazandığım günü ve birkaç şeyi özel gün olarak anımsıyor, biliyorum. Sevgililerin en büyük sorunlarından biri olabilir. Dışarıdan bakılınca çok kolay görünüyor. Bir insanla özel birgün paylaşıyorsanız zaten o insanı özel hissettirmenize yeterli olacaktır.
|
Onu arayıp aramamanız çok da önemli değildir!
Kadınlar sevgilileri tarafından aranmayı ve ilgilenilmeyi çok sever. Oysa telefon etmek erkekler için çok de gerekli bir durum değildir. Sevgilisini gün içinde mutlaka araması gerektiğini düşünmez. Hatta eğer bu konuda ona biraz sitemli davranırsanız, neden böyle davrandığınızı ve bir telefon görüşmesine neden bu kadar önem verdiğinizi anlayamaz.
|
Kadınlar bu konuda daha baskındır. İçinden aramak bile geçse, erkeğinin araması beklerler genelde. Erkek ilgisiz biri ise, sorunlar diz boyudur. Büyür de büyür.
|
Erkekler bazı durumları kadınlara göre daha kolay kabullenebilir. Ayrılık onlar için kabullenilmesi gereken bir gerçektir. Eğer ilişki bitmişse, ayrılmak gerekiyorsa yapılacak bir şey yoktur. Tabii bu tamamen onların üzülmediği anlamına gelmez. Çoğu zaman üzüntülerini dışa vurmamayı, duygularını karşısındakine aktarmamayı tercih ederler. Böyle zamanlarda mantıklı düşünceyi ön plana çıkarırlar. Onlar için bir ilişki bittiyse bitmiştir, üzülse bile bunun fayda sağlamayacağını düşünür.
|
Bence duygusallık ön planda olmalıdır. Bir ilişki yaşıyorsun, iyi - kötü günleriniz oluyor ve geçmiş olarak adlandırılacak. Bu durumda hem geçmişinize hem de anınıza saygı duymanız gerekiyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalsam kesinlikle üzülmezdim. Ama bu konularda mantıklı yaklaşamazdım da. Duygusallığım daha ağır basar. Kesinlikle yaşanan ilişkime ve anılarıma saygı duyardım.