YOĞURT ÇORBASI
malzemeler:
3 kaşık dolu dolu süzme yoğurt,
1 adet yumurta,
1 fincan pirinç,
1 kaşık doluca un,
yeteri kadar su veya et suyu,
tuz.kuru nane.
ÜZERİ İÇİN:
3 kaşık tereyağı,1 çay kaşığı biber salçası,kuru nane,pul biber.
HADİ PİŞİRELİM:
önce tencereye yoğurt,yumurta,unu alalım azar azar su ekleyerek ayran kıvamına gelene dek karıştıralım pürüzsüz olmalı sonra pirinçleri yıkayıp ilave edelim topaklanmaması için sürekli karıştıralım kaynamaya başladıktan sonra ateşi biraz kısıp ara sıra karıştırarak pirinçler pişene kadar bekleyelim kıvamı koyu olursa su ekleyebiliriz piştikten sonra kuru nane ve tuz ilave edelimateşten alalım biraz dinlensin sonra bir tavada yağı eritip içine salçayı ve naneyle pul biberi ekleyelim karıştıralım dinlenmiş olan çorbamızı servis ederken üzerine gezdirelim mis mis Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.))
NOT:ET SUYU KULLANIRSANIZ LEZZETİNE LEZZET KATAR
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ETLİ TAZE FASULYE
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
2 adet kuru soğan
yarım kg. kuşbaşı et
1 kg. taze fasulye
2 adet domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
tuz
1 su bardağı kaynar içme suyu
Hazırlanması:
Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız)
20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış iyi suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
SOYA SOSLU MAKARNA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gereçler:
1 paket burgu makarna,
2 adet orta boy domates,
1 orta boy soğan,
3/4 çay bardağı sıvı yağ,
3/4 çay bardağı soya sosu 1 yemek kaşığı domates salçası,
4-5 dal maydanoz,
yeteri kadar tuz,
karabiber
Yapılışı:
Öncelikle makarna tuzlu suda kaynatılır, daha sonra süzülür.
Diğer taraftan halka halka doğranmış soğanlar tuz ilave edilerek pembeleşinceye kadar kızartılır. Domates salçası ilave edilirek biraz karıştırılır. Soyularak küp küp kesilmiş domatesler ilave edilir 5-10 dk. kadar kapağı kapatılarak pişirilir. Karabiber, soya sosu ve maydanoz ilave edilir.3 dakika kadar karıştırılır ve haşlanmış makarna ile birlikte 5 dk. daha pişirilir.
afiyet olsun.
PEKMEZLI MUHALLEBI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMLER:
1 Litre Sut
4 Yemek kasigi un
2 Yemek Kasigi Nisasta
1 Cay bardagi pekmez
1/2 Bardak Seker ( sayet pekmez cok tatli gelirse azaltabilirsiniz)
1 Paket Vanilya
suslemek icin -Ceviz
Butun malzemeler mikserden gecirilir, hafif ateste yavas yavas pisirilip kaynadiktan sonra yeniden mikserden gecirip kaselere paylastirilir.
Uzerine azu ettiginiz sekilde susleyebilirsiniz...
Harika bir tadi oluyor deneyin ....
alıntı