TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı un 1 bardak haşlanmış didilmiş tavuk eti 1 yumurta sarısı yarım limon
Yemeğin Yapılışı:
1 çay bardağı şehriyeyi 1 kasık tereyağıyla yağ eriyene kadar kavuralım. 1 kaşık unu koyalım 1-2 dakika daha kavurduktan sonra 6 bardak tavuk suyunu ilave edelim. Şehriyeler pişince ve kaynama başlayınca ocağı kapatalım. 1 yumurta sarısı ve yarım limonu cırpıp çorbadan bir kepçe alıp karıstıralım daha sonra bunuda çorbaya ilave edelim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KIYMALI TAZE FASULYE
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
2 su bardağı su
Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip dörde bölün. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçerisine kıymayı ekleyip rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Domatesleride ekleyip bir iki kez çevirin. Salçayı ekleyip kavurun. Fasulyeleri sıcak suyu ve tuzunu katıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
SEBZELİ MAKARNA
Malzeme:
1 paket makarna,
1 kahve fincanı mısırözü yağı,
1/2 demet semizotu,
2 adet havuç,
2 adet patates,
tuz,
Tarif:
Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 5 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Semizotunu da 15 dakika kadar haşlayıp, süzün. 4 su bardağı suya tuz ve mısırözü yağını ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyin. Önce hızlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Makarnayı haşlanmış sebzelerle karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÇOBAN SALATA
3 orta boy domates
• 2 salatalık
• 3 sivri biber
• 1 soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 limon suyu
• 1 çay bardağı zeytinyağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonra yıkayın. Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.
Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.[/img]
Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonra yıkayın. Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.
Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.
KARA KIZ TATLISI
1 paket margarin
3 fincan toz şeker
1 paket vailya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
2 yumurta
ala bildiğine un(kulak memesi)
ŞERBETİ İÇİN
2 bardak su
1 buçuk su bardağı şeker(şerbet soğuk olacak)
şerbete batırıp batırıp çıkarın üzerine hindistan cevizi ile süsleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
vee kiraz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
afiyet olsun