|
Serseri Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
burası yerimidir bilmiyorum ama ben google üzerinden ve arama butonu ile araştırma yaptım ama hiçbirşey bulamadım o yüzden burda benim kafamdaki soruya uygun yer gibi geldiği için sormak istedim bu putty programında standart olarak port numarası 22 olarak geliyor peki bunu nasıl değiştiririz yani bunu sormamdaki amaç şu ben bir hosting firmasında destek ekibindeyim ve dolayısı ile sunucuların SSh erişim port unu güvenlik dolayısı ile değiştirildi 22 iken domaini yazıp enter yaptıkmı işlem tamamdı şimdi ise port yazmak durumundayız port yazmak zoruma gitmiyor ama dediğim gibi böyle bir değişiklik olunca merak ettim araştırdım ama bulamadım bilen arkadaşlar var ise ve paylaşır ise sevinirim şimdiden teşekkürler....
|
SSH'ın default portu olduğu için putty programında 22 portu otomatik gelerek ayarlanmıştır. Değiştirilemez. Ancak kendiniz manuel olarak değiştirebilirsiniz, ki öyle yapmak durumundasınız.
Onun yerine, Putty'de bilgileri yazdıktan sonra, aşağıdaki yere bir isim girerek save buttonuna tıklarsanız, böylece orası o isimle kayıt olmuş olur. Her girişinizde yeniden bilgileri yazmak zorunda kalmaz. Direk kayıt listesinden (aşağıdaki boşlukta görülen liste) seçerek girebilirsiniz.