Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2011, 02:40   #72
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
2 kaşık un
2 kaşık yağ
2-3 adet domates
4 bardak et suyu
4 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağla, unu tencereye koyup, orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz. Domatesleri kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilave edip, hemen et suyunu ekleyin. Domatesler ezilinseye kadar pişirin, pişince süzgeçten başka bir tencereceye ezerek geçirin. Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatın. Yemeğe 20 dk kala terbiyesini koyun ve sofraya alın.
Sütlü Terbiye : Yumurta sarıları bir kaseye kırılır. Kaşıkla karıştırarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır.

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KÖFTESİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
4 Adet küçük boy patates
6 Adet İnce çarliston biber
3 Kaşık sıvı yağ
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
50 gr taze kaşar peyniri
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Galeta unu
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet domates
2 Diş sarımsak
1 su bardağı kadar kaynar su
Kimyon, karabiber, tuz, köri, kekik, toz kırmızı biber
Yapılışı:


Patatesleri soyun, yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın, üzerine biraz sıvıyağ gezdirin, tuzunu ekleyin ve elinizle harmanlayın üzerlerine çarliston biberleri dizin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında çiğlikleri gidinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin, biberlerin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirmeyi unutmayın.
Tavuk göğüslerini doğrayıcınızda iyice çekin, kaşar peynirlerini küçük küçük kareler halinde doğrayın.
Elde ettiğiniz tavuk kıymasını yoğurma kabına alın, isteğinize göre baharatları, yumurtayı, sıvıyağı, kaşar peynirini ilave edin ve iyice yoğurun, galeta ununu yavaş yavaş ilave edin, yaklaşık olarak yarım su bardağından biraz fazla galeta unu yeterli olacaktır, elinizle şekil vermeye çalışın, gerekirse yağ ve galeta unu ilavesi yapabilirsiniz.

Salçayı bir su bardağı veya kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayacağınız kaynar suda eritin, ezdiğiniz sarımsakları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak, pişirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin.
Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin aralarına biberleri de yerleştirin ve köfteler kızarıncaya kadar fırında pişirin, isterseniz köftelerin diğer tarafını da çevirip kızartabilirsiniz.
ARPA ŞEHRIYELI PILAV
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
PEYNİRLİ CACIK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet salatalık
200 gr. krem peyniri
1 kaşe yoğurt
1 diş sarımsak
10-15 dal dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı tuz

Karıştırma kabına yoğurt, peynir ve yarım su bardağı su konur. İyice çırpılır, üzerine tuz ve zeytinyağı katılır, biraz daha karıştırdıktan sonra, rendelenmiş salatalık, ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır, kaselere bölüşütürülür.
İRMİKLİ KEŞKÜL
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz badem
1 adet yumurta

Tencereye soğuk süt ve diğer malzemeler konur. Ateşe koymadan önce karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Kaselere üleştirilir. Üzerine iri çekilmiş badem serpilir.

afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver