Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Eylül 2011, 03:03   #71
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




SOSLU KANAT IZGARA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
Yarım Kg. Tavuk Kanadı
1 Tane Havuç
1Tane Kabak
Tuz,Karabiber,Pulbiber

Yemeğin Tarifi

Tavuk kanatları, pulbiber,tuz,karabiberi karıştırarak 1 saat kadar bekletilir.Izgarada kızartılır. Havuç ve kabak ince ince kibrit çöpü inceliğinde kesilerek haşlanır, ızgara tavuklarla beraber servis yapılır.Tavuğun iyi kızarması için üzerine tuzlu su sürülürse lezzeti artar.
_
PATATES KROKET
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]_
Malzemeler:
500 gr. patates
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Kırmızı toz biber
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Patateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini, nişastayı, yumurtayı (1 yumurtanın akını ayırın), tuzunu, kırmızı biberini ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı top haline getirin. Önce una sonra yumurta akına daha sonra galeta ununa batırın ve kızartın.
MEYVELİ SU MUHALLEBİSİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Meyveli Su Muhallebisi

Tatlımın Malzemeleri

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
pekmez, gülsuyu
meyve dilimleri
6 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı şeker
bir tutam tuz
Tatlımın Tarifi

Önce süte suyu ilave edip, bir tencereye alırım. Nişastaları şeker ve tuz ile karıştırarak, 2 çay bardağı suda eritirim ve süte katıp vanilya ilave ederim. Karışımı, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişiririm. Geniş bir kabı soğuk su ile çalkalarım ve muhallebiyi bu kaba döküp, buzdolabında soğumaya alırım. Daha sonra kare dilimler halinde keserim ve dilimlerin yarısını servis tabağına alırım. Dilimlerin üzerini meyve ile kaplarım ve üzerlerine ikinci dilim muhallebileri yerleştiririm. Meyveli muhallebilerin üzerine pekmez ile gülsuyu döküp servis ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver