31 Ağustos 2011, 17:53
|
#2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Adıyaman İlçeleri
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Adıyaman İline bağlı bir ilçe olan Sincik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. doğu ve güneyde Kahta ilçesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. güneybatıda Merkez Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. batıda Çelikhan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kuzey ve kuzeydoğusunda da Malatya ili ile çevrilidir.
İlçe ticari ve ekonomik yönden güçlü değildir. tarıma elverişli arazisi yok denilecek kadar azdır. Ancak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. arıcılık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yöresel el halıcılığı halkın geçim kaynaklarının başında gelmektedir.
Adıyaman'a 70 km. uzaklığındadır. Yüzölçümü 364 km2 olan ilçenin 2000 Yılı Genel Nüfus Sayım sonuçlarına göre; toplam nüfusu 21.828'dir.
Adıyaman'ın kuzeydoğusunda bulunan Sincik İlçesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kahta İlçesine bağlı bir köy iken 1990 yılında ilçe konumuna getirilmiştir.
Yeni kurulan Sicik ilçesinin eski tarihi ile ilgili herhangi bir kalıntı ile karşılaşılamamıştır. Bununla birlikte Sincik yolu üzerindeki Datgeli Köyü yakınlarında bulunan 1400 m. yüksekliğindeki bir tepe üzerinde kurulan Derik Kalesi'nin MÖ.70 yıllarında Romalılar tarafından yapıldığı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MS.3.yüzyıla kadar kullanıldığı sanılmaktadır.
Sincik yöresinde arkeolojik araştırma yapılmamakla beraber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kale çevresinde bulunan üç mabedin bir yangın sonunda ortadan kalktığı kaynaklardan öğrenilmektedir. Buna yakın bir yerde Kommegene döneminde inşa edilen Temenos kalıntıları bulunmaktadır. Ayrıca Şahkolu Köyü'nde bulunan tarihi köprünün çevresi günümüzde mesire yeri olarak kullanılmaktadır. |
| |