Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2011, 17:41   #3
Ecrin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Adıyaman ilindeki Üniversiteler

Adıyaman Üniversitesi Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi

Adres : Adıyaman Üniversitesi Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi
Telefon : 0 (416) 223 19 85
Faks : 0 (416) 223 19 87

Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü’nün, yükseköğretim kurumları bünyesinde bölüm açılması teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş 30/07/2008 tarihli 2547 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü ve Maliye Bölümü açılması uygun görülmüştür.

Adres :Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Tarihçe:
Fen Bilimleri Enstitüsü; 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Adıyaman Üniversitesi’nin kuruluş kanunu ile birlikte kurulmuştur.
Adıyaman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, 12 Aralık 2007 tarih ve 26728 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, bu yönetmelik çerçevesinde Enstitümüz bünyesindeki Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınması hedeflenmiştir.
Adıyaman Üniversitesi Senatosu’nun Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde; Matematik, Fizik, Kimya Yüksek Lisans Programları ile İlköğretim Anabilim Dalı bünyesinde Matematik Eğitimi ve Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programlarının açılması teklifi Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenerek uygun görülmüş olup, söz konusu Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir.
Amaç:
Ülkemiz ve Üniversitemizin gereksinim duyduğu öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak, fen ve mühendislik alanlarında uzman kişiler yetiştirmek ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Üniversitemiz “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde faaliyetleri yürütmektir.
Misyon:
Misyonumuz; üniversitelere ve serbest piyasadaki iş sektörlerine, sanayi ve üretim merkezlerine bilimsel ölçütlerle çözüm üreten nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda, yurtiçi ve yurtdışı kurumlarla işbirliği yapar, nitelikli öğrenci kabulünün ve sayısının artmasını destekler, lisansüstü eğitimin kalitesini artırmak ve yapılacak tez çalışmalarının ülkemiz önceliklerine yönelik ve evrensel ölçütler ile uyum gösterecek düzeyde olması için projelerle desteklenmesini teşvik eder.
Vizyon:
Vizyonumuz; ulusal ve uluslararası düzeyde, akademik çalışmalara zemin hazırlayan, üniversitelere öğretim üyesi yetiştiren, evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunan, kaynakları etkin kullanan, bilimsel ve teknolojik araştırmaları destekleyen bilim dünyasının seçkin bir kurumu olmaktır.

Adres : Altınşehir Mah. Atatürk Bulvarı No:1C
Posta Kodu : 02040
Telefon : 0 416 223 22 10
Faks : 0 416 223 27 14

Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Adres : Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü
Posta Kodu : 02040
Telefon : 0416 – 223 17 70 (1433)
Faks : 0416 – 223 17 74

Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

KURULUŞ VE TARİHÇE

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tüm resmi görmek için tıklayın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sağlık Yüksekokulu, Yüksek Sağlık Şurasının 23.05.1995 tarih ve 18/1 sayılı kararı doğrultusunda Sağlık Bakanlığının talebi ve Yüksek Öğretim Kurulunun teklifi ile 96/8616 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 2 Kasım 1996 tarih ve 22805 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile İnönü Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Yüksekokulumuz 1997/1998 öğretim yılında eğitime başlamış ve 01.03.2006 tarihli 5467 sayılı kanunun ek–68 maddesi (b) fıkrası gereğince yeni kurulan Adıyaman Üniversitesine bağlanmıştır.
Yüksekokulumuz 1997–1998 öğretim yılında Sağlık Yüksekokuluna dönüştürülen Sağlık Meslek Lisesi yeni binasında eğitime başlamıştır. Yüksekokulumuzun açılışını Başbakan Bülent ECEVİT gerçekleştirmiştir.

Adres : Adıyaman Üniversitesi Merkez Yerleşke, Altınşehir karşısı /Adıyaman
Telefon : +90 416 223 30 03
Faks : +90 416 223 30 05

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

Adres : Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Adıyaman

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Adres : Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver