Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tatt av kvinnen -2007
Yapım :2007 ~ Norveç
Tür : Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen etter Naess
Oyuncular :Trond Fausa Aurvaag, Trude Bjercke Ström, Anna Gutto, Halvard Djupvik, Henrik Mestad, Hilde Grythe, Ingar Helge Gimle, Kristoffer Hayden, Marian Saastad Ottesen, Sten Ljunggren, Thérèse Brunnander, Trond Braenne
Senaryo etter Naess, Johan Bogaeus
Senaryo (Kitap) :Erlend Loe
Yapımcı lav Öen
Görüntü Yönetmeni :Marius Johansen Hansen
Müzik :Aslak Hartberg
Süre :1 saat 30 dk
Norveç'ten çok fazla film ülkemizde gösterim şansı bulamıyor.
Ancak festivallerde rastladığımdan bulduğumda
asla kaçırmıyorum. Her ne kadar Norveç sineması üzerinde bir yazı yazacak kadar film görmediysem de bu ülkenin
sinemasının ayrı bir tadı, soğukkanlı bir mizahı olduğunu söyleyebilirim. Kadın Gibi Geçti de bu mizah
anlayışından nasibini almış bir romantik komedi. Ama aklınıza birbirine deli gibi aşık bir çift geldiyse
silin onu kafanızdan. Kadın Gibi Geçti'de ideal bir çift yok.
Yapışkan mı yapışkan bir kadın ve sonunda
ona boyun eğmeyi kabullenen bir aşk öğrencisi var. Aşk öğrencisi diyorum çünkü Trond film boyunca seven
bir erkek nasıl davranırsa öyle davranmaya çabalıyor. 'Sana aşık olmak için elimden geleni yapacağım.'
filmin kilit cümlesi. Trond bir ilişkinin evrelerini yabancısı olduğu bir ülkeyi gezer gibi hem şaşkın,
hem de hayranlıkla geçiriyor. İlk kavgalar, ilk seyahatler, sevgi sözcükleri. Aşık olmayı başaramasa da
bir 'ilişki' kurmayı başarıyor.
Trond'u canlandıran oyuncu Trond Fausa Aurvaag'ı geçen sene Norveç yapımı bir kara komedi olan Sorun Yaratan Adam
(Den Brysomme mannen)'da izlemiştim ve hayran kalmıştım. Bu filmde de gerçekten çok iyi bir performans sergilemiş.
Filmin sessiz ve derinden mizahı Aurvaag'ın çipil çipil gözlerinden akıp seyirciye ulaşıyor..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.