Fırın Güllaç
Malzemeler
- 4 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 3-4 çorba kaşığı sıvı krema
Hazırlanışı
1. Şeker ile sütü bir tencerede ısıtarak, kaynatmadan şekerin erimesini sağlayın. Ocaktan alırken vaniln ekleyin.
2. Isıya dahaynıklı cam bir kabın içerisine güllaç yapraklarını kırın. Şekerli sütü üzerine dökün. Normal güllaca göre biraz daha sulu (cıvık) olması gerekiyor. On dakika bekleyin ve çiğ kremayı güllacın üzerine yayın.
3. Güllacı fırına koyun ve yirmi dakika üzerini kızartın. Fırının ızgara ayarı ile çok rahat oluyor. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Yukarıda verdiğim tarife ek olarak aralarına kuru üzüm, badem, fındık, fıstık, ceviz hatta meyve ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Kaynak:Alıntı