Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2011, 13:00   #7
Dangerous123
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Operator Girişi Kod iSteği

WingmaN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Selam angry1, isteğin üzerine kodu biraz daha geliştirip, istediğin hale getirdim.

/* Kullanımı */

Bot, mantığında çalışmaktadır. Yani kendi mIRC'ine eklersen eklediğin mirc üzerinden kendin komut giremezsin. Bot olarak hitab ettiğin bot mIRC'inin içerisine ekleyeceksin ve kullanacaksın.

Bot, Unreal IRCd sistemlerine göre eklenmiştir.

/* Komutlar */
Komutlar , #kontrol kanalında çalışmaktadır, komut listesi aşağıdaki gibidir.

!ekle nick mesaj : Eklenen nick'e karşılama mesajı ekler.
!sil nick : Ekli olan, kayıtlı nick'i silecektir.
!liste / !listele : Ekli olan kayıtlı nick'leri gösterir.

Not: Ekleme yaparken, mesaj kısmını " Sunucu ROOT adminlerinden osman kanala girdi. " şeklinde eklemelisin, veya kafana göre istediğin mesajı yazabilirsin, bot sadece mesajı okuyacak.

/* Muaf Bilgisi */
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
if ($regex(#,/(Help|operhelp)/i) || $regex($nick,/(muaf1|muaf2)/i)) { return }

Kod satırında bulunan yerler, muaf nick ve kanalları işaretler, " Help|operhelp " muaf kanallardır, " muaf1|muaf2 " muaf nick'lerdir.

Ekleme yapmak istiyorsan , aynen devamına ekleyebilirsin. Kanal eklerken, # koymamalısın.

örnek muafnick (ahmet|mehmet|cansu)
örnek kanal (operhelp|help|yardim|chat)

/* Belirtilen Ana-Kod */
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:*:#:{ var %_xs = hsave -is greet greet.hash if ($chan == #kontrol) { if $regex($1,/^!(ekle|sil|liste)/i) { var %_x = $regml(1) if (%_x == ekle) { if (!$2 || !$3-) { msg # $nick Eksik bir komut girdiniz, doğru kullanım; !ekle nick mesaj , şeklinde olmalıdır. | return } if (!$hget(greet)) { hmake greet 100 | hload -is greet greet.hash } hadd -m greet $2 $3- msg # Kayıtlarımıza, $2 nick'i başarıyla eklendi. msg # Karşılama Mesajı: $3- %_xs } if (%_x == sil) { if (!$2) { msg # $nick Eksik bir komut girdiniz, doğru kullanım; !sil nick , şeklinde olmalıdır. | return } if (!$hget(greet,$2)) { msg # Böyle bir kullanıcı zaten, bulunmamaktadır. | return } hdel greet $2 %_xs } if (liste isin %_x) { _wlist # } } } } alias _wlist { var %_wl = 1 | while %_wl <= $hget(greet,0).data { var %_w1 = $hget(greet,%_wl).item, %_w2 = $hget(greet,%_wl).data msg $1 Nick: %_w1 , Mesaj: %_w2 inc %_wl } } on *:join:#:{ if ($regex(#,/(Help|operhelp)/i) || $regex($nick,/(muaf1|muaf2)/i)) { return } set -eu5 %_wn $nick | set -eu5 %_wc # if ($hget(greet,$nick)) { var %_w2 = $hget(greet,$nick) | msg %_wc %_w2 | return } if $regex($address($nick,2),/(admin|ircop|oper)/i) { whois %_wn } } raw 313:*:{ if (%_wn == $2) { if (!$6-) { if (!$hget(greet,$2)) { msg %_wc Sunucu IRC Operatörü (>> %_wn <<) , %_wc kanalına giriş yaptı. | return } else { var %_w1 = $2, %_w2 = $hget(greet,$2) msg %_wc %_w2 } } if $regex($7-,/(Server|Services|Network|Co|Tech)/i) { var %_add = $regml(1) if (!$hget(greet,$2)) { msg %_wc Sunucu %_add Admin 'i (>> %_wn <<) , %_wc kanalına giriş yaptı. | return } else { var %_w1 = $2, %_w2 = $hget(greet,$2) msg %_wc %_w2 } } } }

Not: Kodu denemedim, ama %99 hatasız çalışacaktır. Ufak düzenleme de geçtim, düzenlemeden evvel aldıysan tekrar al.

hocam bu kod bı calısıo bı calısmıyor anlamadım neden
kısa ve öz olursa söyle bır ricam olcak sizden
!ekle ahmet XXX.Sunucu Kanallar sorumlusu $nick $chan kanalına girdi
!ekle mehmet XXX.Sunucu radyo sorumlusu $nick $chan kanalına girdi
!ekle hasan XXX.Sunucu yardım gerevlisi $nick $chan kanalına girdi
!sil ahmet
!liste
ben bu sekıllerde eklıcem elbette CTRL+K dan faydalanıp renklı eklıcem mesajları
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
yukardakı kod dakı qibi admin services vs gibi eklentıye gerek yok hocam istedim sekıl budur TEKRAR tesekkurler..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet