Google +1 Button Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne işe Yarar?
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
Son günlerde Google+ 1 sık sık karşımıza çıkmakta nedir bu Google+1 diye merak edenlerin meraklarını gidermek ve sizleri Google+1 hakkında kendi anladığım kadarı ile bilgilendirmek istiyorum. Google +1 Nedir ?
Google +1 özelliği google hesabımıza giriş yaparak kullanabildiğimiz google'ın sosyal ağ projesidir. Bu özellik; +1 butonunu kullanarak bir siteyi beğendiğimizi arkadaşlarımıza ve google kullanıcılarına göstermemizi sağlamaktadır.
Bu özellikten faydalanabilmek için google hesabımıza giriş yapmamız gerekmektedir aksi taktirde bu özelliği kullanamayız. ( Bu kısma yazımın ilerleyen kısımlarında tekrardan değineceğim.) Google +1 Nasıl Kullanılır ?
Google+1 özelliğinin nasıl kullanılacağını hepimizin aşikar olduğu bir örnek ile açıklamak istiyorum. +1 butonu tıpkı facebook'taki " Beğen " tuşu ile hemen hemen aynı işleve gelmektedir.
Google da yaptığımız bir arama sonucu karşımıza çıkan +1 butonuna tıkladığımızda o sayfayı beğendiğimizi göstermiş olacağız ve bu beğenimiz arkadaşlarımızın profilinde " Wes_BorLand bu sayfaya +1 verdi " gibi görünecek. Google +1 ve Google Sıralamaları Arasındaki Bağıntı Nedir ?
( Bu kısım tamamen kendi düşüncelerimden ibarettir, dikkate alıp almamak sizlere kalmış. )
Google'ın her yeni projesi internet kullanıcılarına da projeler sağlamaktadır. Örneğin optimizasyon işi yapan arkadaşlarımız içerisinde uyanık olanlar bu durumu google'ında dediği gibi +1 olarak kullanmaya çalışabilirler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sitelerinizi +1 leyeceğiz gibisinden ve +1 kardeşliği tarzında konular piyasada dolaşmakta. Bana göre Google +1 'in google sıralamaları ile pek bir alakası yok. Google +1 Nedir ? kısmında parantez içinde belirttiğim noktaya değinip bu konuya açıklık getirmek istiyorum.
Google +1 özelliğinin google sıralamaları ile bir alakasının olmamasının nedeni o özellikten google hesabımıza giriş yaptığımızda faydalanıyor olmamızdır. Yani google ı açıp bir arama yapan kişi bu durumdan etkilenmeyecektir.
Google hesabımızdaki arkadaşlarımızın +1 lediği sayfalar google hesabımıza giriş yaptığımızda bizim aramalarımızda üst sıralarda çıkacaktır.
Yukarıdaki yazım umarım azda olsa merakları giderir ve dikkate alanları bilgilendirir... NOT: Yukarıda yazdıklarım Google +1 araştırmalarım ve kendi yorumlarımdan oluşmaktadır, bana doğru gelen başkasına yanlış gelebilir, sonuç olarak herkes istediğini düşünmekte özgürdür.
Saygılarımla iyi forumlar.
Konu Wes_BorLand tarafından (22 Ağustos 2011 Saat 03:48 ) değiştirilmiştir.
|