Cevap: Diyanet'den Somali için SMS'li kampanya
Somali için SABAH gazetesi, Türk Kızılayı, TİKA ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile sürdürülen dev yardım kampanyası için ATV ve A HABER bugün ortak canlı yayın yapacak. Başbakan Erdoğan'ın Somali'den telefonla katılacağı yayına iş, sanat, siyaset ve spor dünyasından da birçok ünlü isim destek verecek. ATV ve A HABER, Sabah gazetesinin öncülüğünde Somali için başlatılan dev yardım kampanyasına destek amacıyla, "Somali İçin İnsanlık Vakti" yardım programı gerçekleştiriyor. Bugün saat 22.30'da başlayacak ve gece 02.30'a kadar sürmesi planlanan canlı yayının sunuculuğunu Cem Öğretir ve Müge Anlı yapacak. Canlı yayındaki yardım gecesinde birçok ünlü isim bağışların toplanmasına yardımcı olacak. Elif Şafak, Ahmet Ümit ve Buket Uzuner gibi yazarlar da destek çağrısında bulunacak.
ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ali Ağaoğlu, Şehmus Tatlıcı, Rıdvan Dilmen, Fatih Terim, Hamza Yerlikaya, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Acun Ilıcalı, Fırat Tanış, Hülya Koçyiğit, Birol Güven, Hülya Avşar, Cemal Hünal, Hasan Kaçan, Keremcem de Somali için bir araya gelecek. Canlı bağlantı ve konuklarla devam edecek program boyunca yapılacak bağışlar ve toplanan gelirler Kızılay aracılığıyla Somali'ye gönderilecek. Somali'ye günü birlik bir ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, programa telefonla katılması planlanıyor.
TARİHİ ZİYARET
Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği Somali ziyaretinin tarihi bir jest olacağını belirterek, "Bu, Türkiye halkının ve hükümetinin Somali'deki kardeşleriyle yan yana durma kararlılığı ve iradesini göstermekle kalmıyor aynı zamanda sorunun ve Somali'ye nasıl yardım edilebileceğinin altını çiziyor'' dedi.
KAMPLARA ÖLÜM YÜRÜYÜŞÜ
Somali'nin güney bölgelerinde yaşayanlar, Kenya sınırındaki Dadaab Mülteci Kampı'na ulaşmak için günlerce yürüyor. Her şeyi göze alan aileler en az 250 kilometre yol yürüyerek Kenya-Somali sınırındaki Dadaab Mülteci Kampı'na ulaşmaya çalışıyor. Bölgedeki BM görevlileri, bazı ailelerin yaklaşık bir aylık zorlu yolculuktan sonra Nairobi'ye ulaştığını ifade ediyor. Adeta bir ölüm yürüyüşü olan bu yolculuklarda, her aileden bir kişi yolda hayatını kaybediyor. Kamplara ulaşan çocuklar ise yolculuk esnasında, hastalandıkları için zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.
BROŞÜRLÜ TANITIM
Pendik Belediyesi de, SABAH gazetesinin yardım seferberliğinin tanıtımı için bir kampanya başlattı. SABAH Gazetesi Kurumsal İletişim Grup Başkanı Fecir Alptekin ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, kent meydanında kurulan yardım standında kampanyayı tanıtarak vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. Kampanya çerçevesinde Pendik Belediyesi, ilçe genelindeki gazetelerin yanı sıra, bilboardlar, afiş ve bastırdığı 100 bin broşürle vatandaşları yardıma katılmaya davet etmeye başladı. İlçe nüfusunun en yoğun olduğu 5 ayrı noktada açılan yardım stantlarında da vatandaşlara kampanya hakkında bilgi veriliyor. Belediye Başkanı Şahin, toplumsal duyarlığın artırılması için ilk adımı SABAH'ın attığına dikkat çekerek "Somali için ne yapsak azdır. Oradaki insanlığa yapabildiğimiz kadar yardım eli uzatmalıyız" dedi. Alptekin ise, yaklaşık 20 gün önce başlatılan kampanyaya yerel anlamda gelen desteğin önemine dikkat çekerek, "Bu desteğe çok teşekkür ediyorum. Yerel gücün harekete geçmesi çok önemli. İnşallah başka belediyeler de bu harekete katılır" diye konuştu. Kampanya çerçevesinde Pendik'te bulunan 4 Somalili genç de çalışmalara katıldı. Somalili gençler, ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıtarak yardım istedi.
SÜPER STAR'DAN SÜPER JEST
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Somali'ye giden sanatçı Ajda Pekkan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la birlikte bakanlığın Ortaköy'deki ofisinde bir basın toplantısı düzenledi. Pekkan, Kuruçeşme Arena'da ekim ayı başında Somali yararına bir konser verecek.
Somali hakkındaki son haber..
Türkiye'de gün içerisinde insanlar belki de 50-60 tl bile harcayabiliyorlar. Bunun üçte birini bağışlasalar 1 insanın 7 günlük yemek ihtiyaclarını bile karşılar. Kaldı ki, her insan bir sms atmaktan aciz olmamalı. Bu konu da duyarlı olmamız gerekiyor.
__________________ - Yükmüşüm ya da yokmuşum gibi hissettiren hayatlardan sessizce çıktım.
- Her zaman gemiler batmaz, bu sefer sular çekildi. |