15 Ağustos 2011, 02:49
|
#69 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Pırasa Çorbası Malzemeler - 2 adet küçük pırasa
- 4 orta boy patates
- 1 ½ yemek kaşığı teryağı
- 2 lt su 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı taze süt kremi
- tuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanışı - Pırasayı bir iki kat soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri de soyup küçük parçalara bölün.
- Sebzeleri, 2 litre tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın. Püre makinasından geçirin. Tekrar ateşe koyun.
- Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın. Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın. Kızartılmış ekmeklerle servis yapın.
Fırında Palamut 5 kişilik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 kuru soğan
- 1.5 domates
- 1.5 palamut (orta boy)
- 1 limon
- 2 defne yaprağı
- 3 sivribiber
- tuz
Hazırlanışı Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz. Bahçıvan Salatası Hazırlık 60 dk Pişirme 30 dk 6 kişilik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1 Kg Kuşkonmaz
- 250 gr Taze Yeşil Fasulye
- 1/2 Karnabahar
- 1 Salatalık
- 1 demet Turp
- 1 Göbek Salata
- 1 adet Kuru Soğan
- 1 demet Maydanoz
- 2 dal Tarhun Otu
- 1 demet Tere
Sos için - 4 yemek kaşığı Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı Sirke
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1 er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün. Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. Üzerini turplarla süsleyin Zerde Süre 50 dk. 4 Kişilik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - Yarım su bardağı pirinç
- 4 Su bardağı su
- 1 Çorba kaşığı nişasta
- 1 Çay kaşığı safan
- 2 Su bardağı tozşeker
- 1 Çorba kaşığı çamfıstığı
- 1 Çorba kaşığı kuşüzümü
- 2 Çorba kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı - Pirinçleri ayıklayıp, bol suyla yıkayın.
- Suyunu süzdükten sonra tencereye alın.
- Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın.
- Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın.
- Nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirin.
- Safranı da çok az su ile eritip, tencereye aktarın.
- Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyin.
- Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
- Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun.
- Üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serpin.
- Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.
Alıntı.. AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
|
| |