Ramazan ayının yaza denk gelmesiyle çok uzun saatler oruçlu kalmak zorunluluğu da ortaya çıktı. Bu dönemde sahurun ve iftarın önemi daha da arttı. Peki bizi tok tutacak ve aynı zamanda zindeliğimizi de koruyacak besinler hangileridir?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yumurta:
Muhteşem bir protein deposu olan yumurta sahurda bir adet olmak üzere tüketilebilir. Haşlanmış olarak tüketildiğinde daha az kalori sağlayacak olan yumurta tok durmanızı da sağlayacaktır. Eğer yumurtadan hoşlanmıyorsanız bir kase yoğurt da tüketebilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Badem:
Fındık ve fıstık çeşitleri arasında en çok tercih edilenler arasında olan badem doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri hem iştahınızı kapatır hem de ihtiyacınız olan mineralleri almanızı sağlar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Elma:
Özellikle sahurda kabuklarıyla tüketilen elma tok durmanıza yardımcı olacaktır. İçerdiği asit sayesinde dişlerinizi de temizleyecektir. İftardan sonra ya da sahurda mutlaka bir elma yemeyi unutmayın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tahıllar
Tahıllı gıdalar bağırsak hareketlerini ve midenin işleyişini düzenler. İçerisinde bulunan lif ise sindirimin daha yavaş olmasını sağlar. Bu sayede ani tokluk hissi yerine daha uzun süreli tokluk yaşarsınız. Sahurda kepekli ekmek tüketimine özen gösterin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Muz:
Potasyum kaynağı olan muz da tok kalmanıza yardımcıdır. Sahurda bir kase yoğurdun içerisine dilimleyeceğiniz 1 adet muz, hem gerekli vitaminleri almanızı hem de tok durmanızı sağlayacaktır.