Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2011, 14:17   #16
noir
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diyanet'den Somali için SMS'li kampanya

Kendi ülkemiz ile Afrika'daki ülkeleri görsel olarak karşılaştırdığımızda, aradaki uçurumu rahatlıkla görebiliriz. Bir yerde kıtlık olmuşsa o bölgedeki insanların suçu ne? Yağmur yağmıyorsa? Suç onların mı? Eğer iş, insan sayısına bakılacak olarsa Çin'in kıtlık yaşaması öncelikliydi. Çünkü dünyanın en kalabalık ülkesi Çin. Biz Çin kıtlığından söz etmiyoruz. Afrika'nin kıtlığından söz ediyoruz.

Merak ediyorsanız, google Somali'nin nüfusunu yazın, Çin ile karşılaştırın. Dolayısıyla kıtlığı, bir sebebe bağlamak doğru değildir. Öyleyse Türkiye'de açlıktan ölen insan var mı bunu bilmek lazım. Ben olduğuna inanmıyorum. Çünkü öyle bir olay duyulur duyulmaz gerek devletin fakirlere tahsis etmiş olduğu fonla, gerekse duyarlı vatandaşların yapmış olduğu yardımlarla eksiklikleri giderilir. Dolayısıyla şu anda kıtlıktan dolayı insanlar ölüyorsa "ben buna duyarsız kalırım" diyemeyiz. Böyle düşünen varsa inanın kendi çevresindeki insanlara bile yardım etmekte sakınan birisidir.

Yapılan yardımlar, dinimize göre sadaka hükmündedir. Sadaka da insanın başına gelecek musibetleri, belaları, kazaları önler. Hani biz trafikte kasko yaparız ya zarar görmeyelim diye... Bence en büyük kasko ihtiyaç sahiplerine yapılan sadakadır. Çünkü Allah'ın korumasına girmiş oluyorsunuz. Allah'ın korumasına giren insanın da sırtı yere gelmez.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver