Cevap: Diyanet'den Somali için SMS'li kampanya
TÜRKİYE'DE 623 BİN AÇ, 14 MİLYON 681 BİN FAKİR VAR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2005 yılını kapsayan Yoksulluk Çalışması’na göre Türkiye’de 623 bin kişi açlık, 14 milyon 681 bin kişi ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 10 bin kişi ise hayatını günde 1 doların altında bir harcama ile sürdürmeye çalışıyor.
Diyanet e söyleyelim ilk buna el atsın. Başkası olunca birlik oluyoruz ancak hangimiz ihtiyacı olan bir çocuğun eline 5 lira vermiştir. Bu tür şeyler için mesaja filan gerek yok kafamızı kaldırıp çevremize bakınmamız yeter. (Yardım yapmak isteyenlere)
Somaliye gelince orada açlık değil bilgisizlik var.Bilmiyorum aranızda afrika ülkelerine giden varmı da her bir ailede en az 10 çocuğa rastlarsınız. İlk olarak korunmalı ilişki hakkında bilgi vermeleri gerek. Devamlı doğumlar gerçekleşiyor. Nufus çoğaldıkça kaynaklar yetmiyor. Siz nekadar yiyecek gönderirseniz gönderin bu problemin önüne geçmediğiniz sürece taşıma suyla değirmen döndürmekten farkı yoktur. Daha 3 4 sene öncesine kadar aynı kampanyalar dönüyordu. Arada böyle hortluyor tabi bunu hortlatanlar oraya gonderilecek pisküvi ekmek süt firmaları olmasın sakın ? Dikkat etti iseniz bu kampanyalar birtek islam ülkelerinde revaşta. Mantıklı bir açıklama veya istatislik olmadan direk duygularımıza yönelik birkaç reklam ve videodan başka birşeyle karşılaşmazsınız. Benim görüşüm bu saygılarımla.. |