Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2011, 12:50   #1
noir
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıymalı ve peynirli bir acayip börek




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kullanilan Malzemeler:
4 tane hazir yufka
1 yumurta
1 cay bardagi sivi yag
4 kasik yogurt


Peynirli harc icin:
Beyaz peynir
kasar peynir rendesi
1 tane domates
1 tane yesil biber


Kiymali harc icin:
4-5 tane mantar
bir corba kasesi kadar kiyma
1 tane kuru sogan
yesil ve kirmizi biber
tuz ve istediginiz baharatlar
bikac kasik sivi yag
uzerine yarim su bardagi kasar rendesi


Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
1 kasik yogurt
corek otu ve susam


Tarifin Hazirlanisi:
Kiymali harci hazirlamak icin tavaya sivi yag koyup uzerine kiydigimiz sogani alip kavuruyoruz,uzerine dilimledigimiz mantarlari koyup yine biraz kavururken kiymayi ekleyip biraz pisirdikten sonra dogradigimiz biberleri ekleyip iyice kiymali sosu pisiriyoruz en son tuzunu ve baharatlarini atip sogumaya birakiyoruz.
Yuvarlak bir tepsiyi yaglayip bir yufkayi seriyoruz kenarlarindan tasicak sekilde, peynirli kismi icin,bir yufkanin uzerine ,biber ve domatesleri dograyip beyaz ve kasar peynirin hepsini kaistirdigimiz karisimin yarisini yufkanin heryerine dagitiyoruz, yumurta ,yogurt ve siviyagla sos yapip yufkanin uzerine biraz gezdiriyoruz,iki yuvarlak kenarlardan tutup ortaya dogru buzdurup sonra iki uclarini birlertirip rulo yapiyoruz,tepsinin kenarina yerlestirmeden once yine bu yogurtlu sostan tepsinin kenarlarina surup kenarina ruloyu yerlestirip diger yarisi icin yine ayni yontemle rulo yapip diger kenarina yerlestiriyoruz ve ortasi bos kaliyor ,kalan bir tane yufkadan ortaya gore yuvarlak bi yufka kesip onu sonraya birakip, kenarlarini parcalayip tepsinin bos olan ortasina koyuyoruz ve uzerine kiymali sosu dokup duzeltip kasar peyniri serpiyoruz, kullandigimiz yogurtlu sostan kaldiysa kiymali sosu uzerine gezdirebilirsiniz.
Kestigimiz o yuvarlak yufkayi kiymali harcin uzerine kapatip kenarlarini kiviriyoruz ve en son uzerinin sosu icin yumurta sarisi ve yogurdu karisirip yufkalarin heryerine suruyoruz ,peynirli ve kiymali olan yere ayri ayri corek otu ve susam serpip onceden isitilmis firinda boregin alti ve uzeri kizarana kadar pisirip ,firindan cikarip biraz soguduktan sonra dilimleyip servis yapiyoruz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Alıntıdır.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver