"isincs" operatörü tam eşleştirme için kullanılır.F2 aliasında kanal +m pozisyonunda ise -m değilse +m pozisyonuna almasını öngördük.Tabii bu mode işleminde büyük-küçük harf uyumunu göz önünde bulundurmamız gerekir zira
+M modesi
+m modesinden farklı bir durumu ifade eder.
Her ikisinde de aynı ascii numarasını kullanabilirdim fakat dikkat çekmesini istedim.Çünkü alternatif komutların kullanmasını,bilinmesini istedim.
$chr(32) boşluk (space) karakterine eşittir.
/tokenize 32 #kanal1 #kanal2 #kanal3 #kanal4 #kanal5
burada sonrasında tokenize ile 32 karakterine sahip boşluk kısımlarını tek tek hafızaya alacaktır.Boşluk karakterine sahip kısımlara baktığımızda
#kanal1
#kanal2
#kanal3
#kanal4
#kanal5
kısımlarını görüyoruz.Sanırım tek satırda yazılanın,tokenize tarafından boşluk(32) karakterine göre algılamasını fark ettiniz.Burada /tokenize etmek ile ;
#kanal1 $1 kısmına
#kanal2 $2 kısmına
#kanal3 $3 kısmına
#kanal4 $4 kısmına
#kanal5 $5 kısmına denk getirmiş olduk.Test etmek için:
//tokenize 32 #kanal1 #kanal2 #kanal3 #kanal4 #kanal5 | echo -a $1 komutunu uygulayabilirsiniz.
$* ile de tüm pointer'ların tek tek sıralanmasını sağlıyoruz.Test etmek için:
//tokenize 32 #kanal1 #kanal2 #kanal3 #kanal4 #kanal5 | echo -a $*
gördüğünüz gibi tüm kanalları alt alta yazmak yerine veya while yöntemine kullanmaksızın,hafızaya alınan kanallara tek komut satırında işlem yapabiliyoruz.
32 yerine 44 kullanmak :
$chr(44) virgül (,) karakterine eşittir.
/tokenize 44 #kanal6,#kanal7,#kanal8
aynı durum burda da geçerlidir,aralarında virgül geçen kısımları hafızaya almasıyla sonuca giden bir yöntemdir.
33 numarasını da kullanabilirdik, $chr(33) ünlem (!) karakterine eşittir bu durumda satırımız:
/tokenize 33 #kanal6!#kanal7!#kanal8
şeklinde olurdu.