Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Haziran 2011, 15:20   #1
Çevrimdışı
Minstrel
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chanserv Genel Komutları




Eğitim Konusu : Chanserv Genel Komutları | Tarihi : 26/06/2011 | Başlangıç Saati : 21:00 | Eğitmen : Minstrel



Tanım : Chanserv isminden de anlaşılacağı gibi, (kanal kelimesinin ingilizce karşılığı channel kelimesidir.) kanallarla ilgili işlemleri yaptığımız servistir. /chanserv help komutuyla bu servisle ilgili genel bilgilere ulaşabiliriz.

Chanserv de kullandığımız komutları ve onlarla ilgili kısa bilgiler almak için /chanserv help commands komutunu uygulayabiliriz. Bunlar :

Register, Identify, Sendpass, Drop, Set, Unset, Info, Access, Levels, Op, Deop, Voice, Devoice, Halfop, Dehalfop, Protect, Deprotect, Invite, Unban, Kick, Topic, Clear, Status, Getaccess, Akick komutlarıdır.

Bu komutlardan herhangi biri ile ilgili detaylı bilgi almak için ; /chanserv help komutadı yapabiliriz.

Örnek : /chanserv help sendpass

Şimdi bu komutlardan bahsedelim. (Set, unset, akick, levels, access, clear ayrıca konu olarak anlatılacağı için burada değinmeyeceğiz.)

Register : Bir kanalı kaydetmek için bu komutu kullanırız. Bu komutu kullanabilmemiz için nick kayıt işlemimizim tamamlanmış olması ve kanalda operator (@) konumunda olmalıyız.

Kaydedeceğimiz kanal ;

1-) Kayıtsız olmalı

2-) İlk giren biz olmalıyız ki op (@) olalım

3-) Yasaklanmamış olmalı

4-) CHANNELLEN=32, en fazla 32 hane olmalıdır.

5-) Türkçe karakterle başlayacaksa Ş,Ç gibi listelemede çıkmayacağını hatırlatalım.

Kullanımı : /chanserv register #kanal şifre Açıklama

Buradaki açıklama (Description), kanalla ilgili genel bir açıklama niteliğindedir. Şifre de nick şifremizden farklı, kanalın bütün erişimine sahip olabileceğimiz şifredir ve bu nedenle dikkatli seçilmelidir.

Örnek : /chanserv register #dem 13ed6W Merhaba..

Bu komutu uyguladığımda *** ChanServ mod değiştirdi:+r mesajı kanala gelecek ve kanalın kayıt işlemi tamamlanacaktır. Yazdığımız açıklama da kanal infosunda görünecektir.

Ek Bilgi : Irc'de ilk kaydedilen #DS9 (Deep Space 9) kanalıdır.

Identify : Bu komutla kanalımıza kendimizi founder (kanal sahibi) olarak tanıtabiliriz. Yani bu komutla kanal şifresini girebiliriz ve kanaldaki bütün yetkilere sahip oluruz.

Kullanımı : /chanserv identify #kanal şifre

Örnek : /chanserv identify #dem 13ed6W

Komutunu uyguladığımda, kanal founderi olmasam bile kanalın bütün erişimine sahip olabilirim.

Ek Bilgi : Komutu kullanabilmemiz için nickimizin kayıtlı olmasına gerek yoktur. Ancak bu şekilde kullanımı işlevsizdir.

[15:28:20] *** Artık Nickiniz Minst
-
[15:28:27] -ChanServ- Sifre kabul edildi : #coder kanalina en yuksek duzeyde erisim kazandiniz.

Ancak kanal için herhangi bir yetkim söz konusu değildir, kayıtsız Minst nickiyle.


Sendpass : Kanalımızın şifresini nickimizin kayıtlı olduğu mail adresine bu seçenekle gönderebiliriz. Nickservdeki sendpass komutunun aksine bu komut sadece kanal founderi tarafından nick status değeri 3 olduğunda kullanılabilir.

Kullanımı : /chanserv sendpass #kanal

Drop : Kanalımızın kaydını bu komutla silebiliriz. Kanal kaydını silmek için founder olmamız gerekmez, kanalın şifresini girmiş olmamız yeterlidir.

Kullanımı : /chanserv drop #kanal

Örnek : Şifresi 13ed6W olan #dem kanalının kaydını silmek istiyorum.

Çözüm : //chanserv identify #dem 13ed6W | chanserv drop #dem

Info : Bir kanal hakkında bilgi edinmek için info komutunu kullanırız.

Kullanımı1 : /chanserv info #kanal

Bu komutla; kanal sahibini, kanalın açıklaması, kayıt zamanı, online kullanıcı, kullanıcı rekoru... gibi bilgileri görebiliriz. Kanal sahibi bu bilgilerin bazılarını gizleyebilir.

Kullanımı2 : /chanserv info #kanal all

Bu 2. komutu kanal sahibi kullanabilir ve ek olarak successor (yedek founder) ve kanal giriş mesajı (entrymsg) bilgilerini de görebilir.

Örnek : Sahibi olduğum #dem kanalının yedek founderini görmek istiyorum.

Çözüm : /chanserv info #dem all

Op : Belirtilen nicke ya da nick belirtmiyorsak kendimize, kanalda bu komutla op verebiliriz. Standart ayarlardaki bir kanalda bu komutu 50 ve üzeri level erişime sahip kişiler kullanabilir.

Kullanımı1 : /chanserv op #kanal nick

Örnek : /chanserv op #dem Arp

Bu komutu uyguladığımda chanserv, Arp nickine op verir.

Örnek : /chanserv op #dem

Nick yazmadan uygulandığında da chanserv komutu kullanana op verir.

Deop : Belirtilen nickin ya da kendimizin op'unun chanserv tarafından alınmasını sağlar, standart levels ayarlı bir kanalda 50 ve üzeri levels sahibi kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Kullanımı1 : /chanserv deop #kanal nick

Kullanımı2 : /chanserv deop #kanal

Voice - Devoice : Belirtilen nicke kanalda chanserv tarafından voice (+)verilmesini(voice) / alınmasını (devoice) sağlar, standart levels ayarlı bir kanalda 30 ve üzeri level sahibi kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Kullanımı1 : /chanserv voice #kanal nick

Kullanımı2 : /chanserv devoice #kanal nick


Halfop - Dehalfop : Belirtilen nicke halfoperatör (yardımcı operatör) yetkisi vermeye (halfop %) ya da bu yetkiyi almaya (dehalfop) yarar. 40 ve üstü level sahibi kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Kullanımı1 : /chanserv halfop #kanal

Kullanımı2: /chanserv dehalfop #kanal

Nick yazmadığımızda komutu uygulayan için çalışacağını hatırlatalım.

Protect - Deprotect : Nick koruma modu olan +a nın chanserv tarafından belirtilen kullanıcıya verilmesi (protect) ya da bu korumanın alınmasını (deprotect) bu seçeneklerle yapabiliriz. Protect sahibi kullanıcı kanaldaki bir çok kısıtlamadan etkilenmez. +m de konuşabilir, +N de nick değişebilir, +b den etkilenmez,chanserv kick komutu ile atılamaz gibi..Bu komutları standart levels ayarlı bir kanalda 100 ve üstü level sahibi kullanıcılar kullanabilir.

Kullanımı1 : /chanserv protect #kanal nick

Kullanımı2 : /chanserv deprotect #kanal nick

Invite : Chanserv'in bizi bir kanala davet etmesini bu seçenekle sağlarız. Standart levels ayarlı bir kanalda bu komutu 50 ve üstü levels sahibi kullanıcılar kullanabilir.

Kullanımı : /chanserv invite #kanal

Örnek : Kendimi #Arp kanalına davet ettirmek istiyorum

Çözüm : /chanserv invite #Arp

Ek Bilgi : Invite komutu çok kullanışlıdır, +i modunda bir kanala girebileceğimiz gibi kullanıcı limiti dolmuş bir kanala da bu komutla girebiliriz. Benzer şekilde +k modundaki şifreli bir kanala da invite ile şifreyi girmeden girebiliriz.

Not : Eğer birini bir kanala davet etmek istiyorsak, /invite nick #kanal
komutunu uygulamalıyız. Chanserv invite komutuyla sadece kendimizi davet ettirebiliriz.

Unban : Nick!*@* şeklinde (*!*@*, şeklindeki bir banda da işe yarayacaktır.) nickimizin banlandığı bir kanaldaki banlarımızın chanserv tarafından kaldırılmasını ve kanala giriş yapabilmemizi sağlar. Standart levels ayarlı bir kanalda bu komutu 50 level ve üstü erişime sahip kullanıcılar kullanabilir.

Kullanımı : /chanserv unban #kanal

Kick : Belirtilen kullanıcının, belirtilen kanaldan chanserv tarafından atılmasını sağlar. Protect sahibi (+a) ya da kanal founderi (+q) bu komutla kanaldan atılamaz. Standart levels ayarlı bir kanalda 50 level ve üstü erişim sahibi kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Kullanımı : /chanserv kick #kanal nick sebep

Ek Bilgi : /kick #kanal nick sebep bu komutla da op ya da halfop konumundaki kullanıcılar bir kullanıcıyı kanaldan atabilir. +q sahibi biri, +q sahibi başka birini ya da +a sahibi birini bu komutla atabilir, op (@) konumunda olmak şartıyla.

Topic : Kullanıcıların kanala girdiklerinde kanalda çıkacak bir karşılama mesajının chanserv tarafından yazılmasını sağlar. Kanalda topiclock özelliği aktifken bu seçenekle topic yazılabilir. 50 level ve üzeri erişime sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Kullanımı : /chanserv topic #kanal mesajınız

Örnek : #Seyyah kanalına "Büyük bir dünya seyahati bile küçük bir adımla başlar." mesajını topic olarak yazmak istiyorum.

Çözüm : /chanserv topic #Seyyah "Büyük bir dünya seyahati bile küçük bir adımla başlar."

Ek Bilgi :Topiclock özelliğinin aktif olmadığı bir kanalda /topic #kanal mesajınız komutuyla da topic yazabiliriz. Tabi kanalda t modesi aktifse, kanalda en az halfop (%) konumunda olmalıyız.

Not : /topic #kanal komutuyla herhangi bir kanalın topicini görebiliriz. Bulunduğumuz bir kanal ise mesaj o kanala, bulunmadığımız bir kanal ise status penceremize gelecektir.

Status : Belirtilen nickin, belirtilen kanaldaki statüsünü yani erişim seviyesini gösterir. 100 level ve üstü erişime sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Kullanımı : /chanserv status #kanal nick

Örnek : #help kanalında nickimin kaç level erişimi olduğunu görmek istiyorum.

Çözüm : /chanserv status #help Minstrel

Bu komutu uyguladığımda

[13:56:17] -ChanServ- STATUS #help Minstrel 13

mesajı status pencereme gelir. Diğer chanserv seçeneklerinden farklı olarak, status komutunda kendim için uyguluyorsam dahi nickimi yazmalıyım aksi halde

[13:58:04] -ChanServ- STATUS ? ? ERROR Syntax error

Hata mesajını alırım. Benzer şekilde o kanaldaki level'im status komutunu kullanmaya yetmiyorsa

[13:52:56] -ChanServ- STATUS #siyah Minstrel ERROR Permission denied

Hata mesajını alırım.

Getaccess : Bu komutla nickimizin erişim sahibi olduğu kanalları, level seviyemizi, erişimi ekleyen kullanıcının nickini ve toplamda kaç kanalda erişimimiz olduğunu görebiliriz.

Kullanımı : /chanserv getaccess

Globallist : Bu seçenekle sunucumuzdaki global kanalları listeleyebiliriz.

Kullanımı : /chanserv globallist


Konu Minstrel tarafından (23 Ekim 2011 Saat 00:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: Güncelleme
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet