Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2011, 13:16   #3
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: YGS kalkıyor!

Bu Öss ve türevleri sınavları anlamakta zorlanıyorum. Bir çocuk 12 yıl eğitim görsün önceden 3 saat yeni zaman diliminde 3 ayrı sınava tabi tutulup hayatının geri kalanını kazanması saglansın. Cidden çok mantıksız bir olay. 3 saatlik veya 3 gunluk bir sınav için 12 yıl okumanın anlamı ne ? Bir sistem gerçekleştirilecekse oda ögrencilerin bilgi düzeylerine göre sınavsız bir şekilde okullara yerleşmesi olmalıdır. Ha bu durumda İlkokul'dan ortaokula ve Liseye kadar tüm eğitim kurumlarının iyileştirilmesi lazım. Malesef bizim ülkemizde Lise kalitesi çok düşük özelliklede düz lise kalitesi. Alt yapı düzeltilmeden sınav şekli istedigi kadar değiştirilsin alınan sonuç hep aynı olacak. Üniversite sınavlarını kazanıp üniversiteye yerleşen ögrencilere bakıyorsun, insanların lisede hiçbir sosyal hayatı olmamış sadece sınava çalışmışlar sonra bu insanlar üniversiteye gelince afedersiniz moron gibi oluyorlar. Düzenli bir sistemleri olmuyor, sosyal bir hayatları olmuyor hep Öss mantıgı ile hareket ediyorlar. Eger saglam bir gelecek istiyorsak eğitim sistemini bugunden değişmemiz ve iyişeltirmemiz gerek. Gerekirse İlkokulda zeka türlerine göre eğitim verilsin, zeka türlerini belirlemek çok zor bir olay değil. Yapılması gereken o kadar çok şey varki ama hiçbiri yapılmıyor aksine yapılmaması gereken herşey yapılıyor.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver