|
Metamfetamin Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Ben düşüncelerimi belirtirken dini, inancı katmadım. Bu konular daha önce yukarda söylediğin gibi insani konulardır, dini değil. Bu mantıkla yola çıkarsak insanları müslim ve gayrimüslim olarak ele alıp ona göre yorumlamamız lazım bu konuyu. Yapanlar inançsızlıktan yapıyor da yapmayanların hepsi Müslüman mı? Ben neden böyle şeyler yapmıyorum? İnancımdan ötürü mü? Yapanlar dinsizlikten, yapmayanlar inançtan ötürü mü yapmıyor? Müslüman olmayıp yapmayanlar için ne diyoruz peki? Kültür diyoruz, eğitim diyoruz, diyoruz da diyoruz. Bence abartmıyorum, sen çok iyi niyetli ve hassas bakıyorsun. Bu işler sadece inançla alakalı değil. Bugün ülkenin tozunu attıran zaten inançlıyım diye ortalıklarda gezinenler. Ülkenin inançlarla sömürülen en büyük sorunu kul hakkı zaten. |
Bu işler evet inançla alakalı. Müslüman olmak kimliğinde İslamiyet yazmakla bitmiyor altını çizdiğim kelimeye dikkat edersen gerçekten demişim. Gerçekten bilmek, anlamak. İnancı eksik insan Müslüman olsun Hristiyan olsun ne olursa olsun bunu yapar demek istedim ben. Sende kusura bakma da hayvanlarla alakalı olan bu konudan siyasete atlamayı başarabilen bir insansın. Devlet mi sorumlu birey mi sorumlu bu yapılanlardan? Benim demek istediğim buydu.