05 Mayıs 2011, 16:56
|
#2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Arnavut Yemekleri
Arnavut Yahnisi - 500 gr Kuzu Eti
- 100 gr Mantı Hamuru
- 1 Avuç Nohut
- 1 Adet Sivribiber
- 1-2 Arnavut Biberi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Kekik
- 2 Çorba Kaşığı tereyağı
- 1 Adet Soğan
Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biberide ekleyin. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.Afiyet olsun.. Soğanlı Arnavut Ciğeri - 2 baş soğan
- 1 koyun karaciğeri
- 1/2 su baradağı un
- 1/2 demet maydanoz
- 1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
- 1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
- tuz
Hazırlanışı:
Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup,
fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı
biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından
üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını
süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın,
üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın. |
| |