24 Nisan 2011, 12:39
|
#66 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Fırında Sebzeli Tavuk Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 1 adet büyük boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patates
1 adet tavuk göğsü
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet sivri biber
3-4 diş sarmısak
3 adet domates
Tuz, karabiber, pulbiber Yapılışı PATLICANI alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve elinizle sıkın. Kabak ve patatesi de iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanla birlikte yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine iri doğranmış tavuk göğsünü yayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber ve ekleyin ve karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın. Kıyılmış sivri biber ve sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Fırında pişirdiğiniz sebzeli tavuğun üzerine domates sosunu yayın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Cevizli Erişte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 200 gram erişte
8 adet dövülmüş ceviz
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri, tuz Yapılışı ERİŞTEYİ, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz eklenmiş suda haşlayın (suyunu çektirerek). Servis tabağına alın. Geri kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın ve ceviz altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Eriştenin üzerine ceviz ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın. Çikolata Soslu Limonlu Muhallebi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 3 adet limonun rendesi ve suyu
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı nişasta
15 çorba kaşığı tozşeker
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı hindistancevizi
10 adet bebe bisküvisi
1 çorba kaşığı margarin Yapılışı LİMONLA yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz. Plastik kabın içine hindistancevizi serpin. Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakaolu muhallebiyi kalıba dökün. Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın. Zeytinyağlı Enginar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 6 adet enginar
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
1 kahve fincanı bezelye
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı un
İki buçuk su bardağı su
1 adet limonun suyu, Tuz Süslemek için: Dereotu Yapılışı ENGİNARLARI yıkayın ve bir tencereye dizin. Derin bir kasede zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, küp doğranmış havuç, patates, bezelye, tozşeker, un, tuz ve suyu karıştırın. Enginarların üzerine bu karışımı dökün. Limon suyunu gezdirin. Ağır ateşte 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın. AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |