Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Nisan 2011, 22:56   #320
lolaBunny
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kitap Tanıtımları..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mustafa Balbay

Düşünüyorum O halde Sanığım

Ben

Vatandan aldıklarımla değil

Vatana verdiklerimle doyarım.

Vatan, onu sevenler kadar güçlüdür

Buna inanırım.

Ben

Malta sürgünlerinden

1940-1950 tutuklamalarından

1970-1980 kıyımlarından

1990 katliamlarından,

2000’lerin hukuk saldırılarından gelirim.

Ben

Namık Kemal’lerden

Tevfik Fikret’lerden

Abdi İpekçi’lerden

Uğur Mumcu’lardan

İlhan Selçuk’lardan gelirim.

Yalnız

Aile büyüklerimi

Ve aydınlık insanları

Selamlarken eğilirim.

Balbay, Silivri'de 'destan'lar yazdı; 'esirhane'yi 'eserhane' yaptı...

Balbay'ın Zulümhane'si, Türkiye'nin 'mapushane' edebiyatındaki yerini çoktan aldı. Zulümhane'yi on binlerce kişi okudu.

İlk 'Silivri' kitabında Balbay tutukluluk anılarını anlatmıştı. Yaşanan sürecin kabullenilemezliğini, akıldışı hukuksuzluğu satırlarına aktarmıştı.

O satırların ardından, bu kez de dizelerde hayat bulan bir kitap var karşımızda.

Balbay Silivri zindanında, bu kez bir başka destan yazdı. Acıyı bal eyledi; güzelim Türkçesiyle, muzip üslubuyla, 'mapusların' yaşadığı zulmü güle oynaya kâğıda döktü; hep yaptığı gibi, okurlarından 'yazı yolu'ndaki sürprizlerini esirgemedi...

Şimdi okurları da Balbay'a bir sürpriz yapıyor. Düşünüyorum O Halde Sanığım kitabının koynunda kanatlanmaya hazır bekleyen güvercini, ayağına bağladığı mesajla Silivri'ye uçuruyor.

Mapusta 'günler ağır, seneler çabuk geçer' derler. Varsın günler ağır geçsin, Balbay'a her gün okuya okuya bitiremeyeceği kadar posta uçacaksa eğer...

Zaten nedir ki özgürlük? Sırça köşklerde oturup da günden güne zalimlikle erimek mi... Yahut dört duvar arasında dimdik durup, seni özleyen binlerce yürekle devleşmek mi...

Bitmedi! Asıl şimdi başlıyor. Bu coğrafyaya özgürlüğün ne demek olduğunu öğretmek gibi bir derdimiz var.

Değil mi?

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver