09 Nisan 2011, 22:02
|
#65 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
SARI MERCİMEK ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler : (4 kişi için)
8 su bardağı Et Suyu
2 su bardağı Sarı Mercimek
1 adet Kuru Soğan
4 yemek kaşığı Yağ
1 tatlı kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 tatlı kaşığı Sumak
1 yemek kaşığı Limon Suyu
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Geniş bir tencereye, ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, bütün halde soğanı, et suyunu ve tuzu koyun. Mercimekler ezilene kadar pişirin.
Daha sonra tenceredeki soğanı çıkarıp, mercimeği süzgeçten geçirin ve ayrı bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.
Küçük bir tavaya margarini koyup, kızdırın. Nane ve kırmızı tozbiberi ekleyip yağda yakın.
Ocakta kaynayan çorbaya ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. En son olarak çorbaya limon suyu ve sumak ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
TAVUK SARMA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 parça tavuk göğüs fileto
10 dilim salam
5 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 kâse mısır gevreği
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı:
Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın.
Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun.
Sıkıca rulo şeklinde sarın.
Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın.
Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın.
Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Dilimleyip sıcak servis yapın.
ZEYTİNYAĞLI BAKLA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg taze bakla
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan ya da
iki demet taze soğanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım limonun suyu
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı limon tuzu, tuz
Yapılışı
Derin bir kaseye unu koyup üzerine su doldurun ve kenara alın. Baklaları ayıklamaya başlayın ve ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Ayıklama işlemi bitince baklaları birkaç kere iyice yıkayıp süzün. Zeytinyağı tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesmeşeker ve tuzunu ekleyin. Tencereye baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu yarım çay bardağı sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı 40 dakika da kısık ateşte olmak üzere bir saat pişirin. Dereotunu ekleyin. Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
125 gram eritilmiş margarin
Muhallebi için
1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nisastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
Kakao
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı tozşeker
1/4 paket margarin
Tarifi
Bisküvileri elinizle kırıp, geniş bir kaba alın. Üzerine kakaoyu, margarini ve sütü ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için, birtencereye süt, mısır nişastası, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya, tozşeker ve margarini alın. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi, tepsiye düzgün bir şekilde yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek, servis yapın. |
| |