02 Nisan 2011, 19:37
|
#1068 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: IRCdaemon/Services Soru-Cevap Bölümü
| Su`Perisi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Sorduğum soruya bir açıklama getirmek istiyorum;
Öncelikle bir kanalı kayıt edecek olursak evet bunu sadece chanserv ile de gerçekleştiririz.Dediğiniz üzere yoldan kasıt /cs register #kanal şifre açıklama , /register #kanal şifre açıklama verdiğiniz komutlarla orantılıdır.Raw komutunu düşündüğümde aynı zamanda raw komutu ile privmsg ve quote ilede chanserv ile kanal kayıtlamamız mümkündür.Öğrenmek istiyorsanız kısaca belirteyim.
Şimdi hangi yollar ile kayıtlanabildiğini birlikte görelim;
/cs register şifre #kanal açıklama komutu dışında 8 farklı yolla kanal kayıt altına alabiliriz.
1)/chanserv register #kanaladi şifre açıklama
2) /msg chanserv register #kanaladi şifre açıklama
3)/privmsg chanserv register #kanaladi şifre açıklama
4)/quote privmsg chanserv register #kanaladi şifre acıklama
5/raw privmsg chanserv register #kanaladi şifre acıklama
6)/!privmsg chanserv register #kanaladi şifre acıklama
7)/privmsg register #kanaladi kanalsifre şifre acıklama
8)/raw register #kanal sifre Açiklama
Yapmamız mümkün halde oluşabilmektedir
Şimdi sizin sordugunuz sorunun cevabına gelelim;
Cevap : Nickserv Recover ve Release komutları her zaman hemen hemen aynı görünürler ama aralarındaki işlevler farklıdır.Bunları birbirinden ayıran özellikleri de belirtmek gerekirse; Nickserv, size nickname'nizin tanınmasını ve başkaları tarafından kullanılmasının önlenmesini sağlar.Eğer nickname'nizi 15 gün kullanmazsanız tanıtım bilgileriniz yani registrasyonunuz kaybolacaktır. Recover, bu komut nickimizi baskasi kullandiginda kullanan kisiyi sunucudan çıkartmak için kullanilir. Bu komutu yazdığınızda sizin nicknamenizi kullanan kişi sunucudan bağlantısı kesilir ve sizde nickinize geri dönebilirsiniz. Release ise nick ''enforcer'' tarafından sunucuda tutuldugunda kullanılmaktadır. Nickserv , Recover ve Release terimlerinin aynı görünmesine rağmen birbirinden ayıran özellikleri bu safhada durumda mevcut olarak öngörülmektedir. | Benim söylemek istediğim bu tarz sorular gereksiz, yani boş sorular.Seni kötülemek gibi anlama genel olarak söylüyorum, verdiğin komutların hepsinde chanserv ve register var.Buda demek oluyor ki bu sorunun yanıtı; /chanserv register #kanal şifre açıklama yani eşeğe altın semer vursan da eşek derler ya, o hesap buda ne koyarsan koy aynı komut çıkar. Şimdi Scheat arkadaşımız bir soru sorsun devam edelim. |
| |