Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2011, 21:54   #63
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

ELHAM ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme:

5 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı kırık pirinç
4 adet çarliston biber
ince doğranmış 2 adet domates
6-7 sap maydanoz
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup küp doğradığınız soğanları ve sarımsaklan kavurun. Sonra ince doğranmış biber ve rendelenmiş domatesleri de ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Artık mercimek, pirinç ve et suyunu da katarak 25 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince P kıyılmış maydanozu da ekleyip bir i. taşımlık daha ateşte bırakın. Çorbanız hazır, afiyet olsun


HÜNKARBEĞENDİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber

Beğendi için:

5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Süslemek için:

1-2 dal kekik

Yapılışı

Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. İki dakika sonra kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.


YEŞİL SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 demet marul
yarım demet roka
1 demet taze soğan
4-5 sap nane
yarım demet maydanoz
3-4 yeşilbiber
1 salatalık
1 limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
6-7 yeşil veya siyah zeytin
Tuz


Hazırlanısı

Marulu ve rokayı yaprak yaprak ayıklayın. Taze soğanın köklerini ve kart yapraklarını ayıklayın. Nane, maydanoz, yeşilbiber ve salatalıkla beraber hepsini biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Bir kâsede limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın.
Tüm yeşillikleri ve salatalığı dilediğiniz büyüklükte doğrayıp sos ile harmanlayın. Üzerini zeytin ile süsleyip servis yapın.


REVANİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
Hamuru için;
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Yapılışı

Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtmadığımız fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım. Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimlere keselim. Servis yaparken üzerine, hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabiliriz.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver