Cevap: Günün Menüsü
Günün menüsü *şehriye çorbası *su böregi *patates yemegi *irmik helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Click this bar to view the full image. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yufkaları ıslatmak için:
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı yağ
* 3 litre sıcak su
* 3 litre soğuk su
İçine:
* Yarım kilo peynir
* İsterseniz maydanoz
* 10-12 corba kaşığı sıvı yağ
Hamur için gerekenler:
* 8 su bardağı un
* 5 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* ılık su
Börek pişirmek için:
* 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ Tarif :
1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karıştırmaya başlarız. Bir taraftanda az az su ekleriz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.
3. Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
* Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
*** Sıralama şöyle:
haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Click this bar to view the full image. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Click this bar to view the full image. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |