Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2011, 20:33   #60
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




TAVUKLU BEZELYE ÇORBASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
*1 küçük tavuğun göğüs eti
*1 küçük şişe garnitür
*1 yumurta
*1/2 limon
*tuz,kırmızı biber,
*üzeri için 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tavuğumuzu güzelce haşlayıp küçük küçük didikliyoruz.Sonra üzerine süzdüğümüz garnitürümüzü ekliyoruz ve tavuğun suyuyla hepsini kaynatıyoruz.Siz garnitürünü evdede yapabilirsiniz.Ben bazen evde hazırlıyorum.İyice kaynayıp tatları birbirine karışan çorbamızın altını kapatıp,yumurta ve limonla yaptığımız terbiyesini karıştıra karıştıra ekliyoruz.Üzerine kırmızı biberli yağımızı döküp servis yapıyoruz....

KAZAN KEBABI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

4-5 Patlıcan
1 Orta boy kuru soğan
1/2 Kg Kıyma(Bir defa çekilmiş ve orta yağlı)
1 Çorba kaşığı biber salçası
3 Orta boy Domates(Ortadan kesip rendeleyin)
Tuz-Karabiber
Patlıcanları yıkayıp başını kesin ve resimdeki gibi hazırlayıp tuzlu suyun içine atın.
Kıymanın içine soğanı küçücük doğrayın.Salçasını,tuzu ve karabiberi ilave edip yoğurun.(Köftelerden küçüklere verecekseniz karabiber koymayın.Kıyamam onlara)Patlıcanları sudan çıkarıp ellerinizin arasında suyunu sıkın.Elinize ceviz kadar kıyma alıp yuvarlayın ve patlıcanları keserek yaptığınız yuvalara yerleştirin.Hepsini hazırlayınca tencereye yerleştirin.Üstüne bir kahve fincanından az yağ gezdirin.Domateslerini de koyup ocağa oturtturun.Kaynamaya başlayınca altını kısın.Yağında kalana kadar pişşin.Gerekirse 1 çay bardağı kaynar su ilave edebilirsiniz.
Çok hafif ve kolay aynı zaman da lezzetli bir yemektir. Ben Kazan Kebabı yaptığım gün muhakkak Lavaş ekmek de alırım.Ekmeğin içine bir patlıcan ,bir etinden koyar üstüne kuru soğan ekler dürüm yapar ve öyle yeriz.Tavsiye edilir.....

PATATESLİ KUBBE PİLAVI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEME LİSTESİ:
pilavı için:
2.5 su b. pirinç
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
etsuyu
300 gr et
1 kase arpacık soğan
5 patates
1 çorba k. salça
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan
ve sıvıyağ ile kavrulur.salçası eklenir.tuzu, karabiberi ayrlanır.
önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir.
diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler
ilave edilerek kavrulur. hazır olan patatesli, etli harç çukurca bir
kaseye doldurulur.kaze derin bir tencereye ters çevrilir. kenarlarına
kavrulmuş pirinçler alınır.üzerine etsuyu ilave edilerek 195 decrecede
fırında suyu çekinceye kadar pişirilir.pişince fırından alınarak ortasındaki
kase çıkarılarak servis yapılır.

PEYNİRLİ CİPSLİ SALATA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER:
1 atom salata
1 elma
1 yeşil biber
50 gr örgü peynir
1 kase patates cipsi
1 çorba k. ketçap
1 çorba k mayonez
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
göbek iri doğranarak servis tabağının zeminine alınır.
üzerine doğranmış biber eklenir.Daha sonra da ince
kesilmiş elma konur.elmaların üzerine rendelenmiş
peynir ilave edilir.üzerine ketçap mayanoz de eklenir
ve en son üstüne dereotu alınarak servis yapılır.

Portakallı ve Vanilyalı Kup
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Portakallı ve Vanilyalı Kup
Malzemeler

2 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı süt
4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre)
2 yemek kaşığı fındık kırığı
Hazırlanması:

1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin. Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin.
Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun. Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün. Katları bu şekilde tamamlayın.
Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün. Üzerine vanilyalı pudingi yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın.

afiyet olsun


__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver