26 Mart 2011, 03:50
|
#59 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
SEBZELİ ŞEHRİYE ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 adet kereviz
2 havuç rende
5 domates (rende)
1 su bardağı tel şehriye
3-4 dal maydanoz ( ince kıyılmış)
3-4 dal kereviz sapı ( ince kıyılmış)
Hazırlanışı
Sebzeleri rendeleyin ve yağda çevirin. Sebzeler çorba kıvamına gelince, içine sıcak su ve şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler pişinceye kadar ocakta bırakın. Ocaktan almaya yakın, maydanoz ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk günlerde limon suyuyla harika gider
ZEYTİNYAĞLI RENKLİ BİBER DOLMASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
3 adet sarı dolmalık biber (içleri çıkarılmış)
3 adet kırmızı dolmalık biber (içleri çıkarılmış)
3 adet yeşil dolmalık biber (içleri çıkarılmış)
3 su bardağı pirinç (500 gr - soğuk su ile yıkanmış - harcı için)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su (200 ml)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 paket Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı (harcı için)
1 çay bardağı zeytinyağı (75 ml - harcı için)
2 su bardağı sıcak su (400 ml - harcı için)
Tarifin Hazırlanışı
Pirinci soğuk su ile yıkadıktan sonra zeytinyağında kavurun.
Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı’nı pirince ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ilave edip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Renkli biberleri harç ile doldurun ve tepsiye dizin.
Su içerisinde sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp biberlerin üzerine dökün.
Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Sıcak iken üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri ile süsleyip servis edin.
ERİŞTELİ PATLICANLI LAZANYA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
1 paket erişte
200 gr kıyma (sosu için)
2 adet patlıcan (sosu için)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağlı margarin
2 yemek kaşığı tereyağlı margarin (sosu için)
1 adet kuru soğan (sosu için)
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (sosu için)
1 yemek kaşığı salça (sosu için)
2 adet domates (sosu için)
1 tatlı kaşığı kekik (sosu için)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (sosu için)
1 su bardağı rende kaşar (sosu için)
Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için)
1 tatlı kaşığı şeker (sosu için)
4 adet kurutulmuş domates (üzeri için)
1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni
Tarifin Hazırlanışı
Tencereye bol su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine tuzu, zeytinyağını ve erişteyi koyup 8 dakika haşlayın. Haşladığınız eriştenin suyunu süzerek tereyağlı margarin ile yağlayıp sıcakta tutun.
Sosu için: Tavaya yağı koyup kızdırın. İçine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve doğranmış patlıcanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız domatesleri ve salçayı, 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni’yi, suyu, şekeri, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, kekiği, kırmızı pul biberi ve çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Fırın tepsisinin içine bir kat kıymalı sebzeli patlıcandan koyup üzerine yağladığınız eriştenin yarısını, üzerine bir kat daha kıymalı sebzeli patlıcan ve kalan erişteyi koyup düzeltin.
Son olarak üzerine rende kaşarı serpip kurutulmuş domatesler ile süsledikten sonra önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
HERSE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
4 adet patlıcan
3 adet kırmızı yağ biberi
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 diş Sarmısak
4-5 dal maydanoz
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Tarifin Hazırlanışı
patlıcan ve yağ biberlerini közleyin kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve çatalla biraz ezin. Sivri biberleri, kabukları soyulmuş domatesleri, maydanozu ve sarımsağı da ince ince doğrayın.(sarımsağı rendelemeyin doğranınca ağızda daha güzel bir tat bırakıyor.) Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp daha sonra servis yapacağınız tabağa alın.
KAKAOLU ISLAK KEK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 Paket yumuşatılmış margarin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı su (üzeri için)
1 çorba kaşığı un (üzeri için )
8 çorba kaşığı toz şeker (üzeri için )
2 adet yumurta sarısı (üzeri için )
bir miktar pudra şekeri (üzeri için )
Tarifin Hazırlanışı
Sosun Yapılışı İki yumurta sarısını, unu, şekeri, kakaoyu bir tencereye koyup karıştırınız. Üzerine iki su bardağı suyu azar azar koyup eziniz. Tencereyi ateşe koyup karıştırarak, un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Kek Tarifi 4 yumurtayı bir kaseye kırınız. Şekeri koyup, biraz karıştırarak krem haline getiriniz. Yağı hafif eritip yumurta, şeker karışımına koyup sütü de ilave edip karıştırınız. Una kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırınız. Bu karışımı kasaye koyup hepsini un ve yumurta karışıncaya kadar karıştırınız. Uzun ince (baton pasta gibi) bir kek kalıbına hamuru döküp yayınız. Isıtılmış orta hararetli fırında hiç kapağını açmadan 40-45 dakika pişiriniz. Ateşten alıp, biraz soğutup üstünün sosunu ılık olarak dökünüz. Tamamen soğuduktan sonra üzerine elek yardımıyla pudra şekeri serpin. Soğuk servis edin. |
| |