Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu koruma sistemi socket değildir. Yani sistemin çalışıp çalışmaması bir web sitesinin kapanıp kapanmamasına bağlı değil.
Sistemin Algoritması "İp Listesi" tablosuna eklenen wildcart,joker yani * 'lı İp'ler dısındaki girişlerde sağdaki "Ceza Türü" 'nde seçtiğiniz türe göre işlem yapıcaktır.
İp Listesinde default olarak Türk Telekom ADSL İp Başlangıçları eklenmiştir. Sizde Subnetlere göre ekleme yapabilirsiniz *'lı karakter kullanabilirsiniz. Ben gayet genel olarak değerlendirdim ama bu bile %95 oranda engellemeye yetiyor proxy'leri çünkü proxyler genelde Türkiye ile hiç alakası olmayan ip aralıklarından sızıyorlar.
Tabi bu korumanın dezavantaj yanı yurtdısından bağlanan kullanıcıları mağdur etmesi gibi durumlar ortaya cıkartması olarak görülebilir. Çünkü taban olarak proxy tespitine dayanmayıp proxy başlangıcı olan ip'leri tespit ettiğinden (bu özelliğiyle sürekli ve hızlıdır extra socket bağlantısı yapmaz) yurtdısından bağlananlarda bu korumaya takılacaktır.
Bunun için addona 2 türlü güvenlik sistemi daha ekledim.
Muaf İp Kısmı
Bu kısıma yazılan ip koruma sisteminden etkilenmez. Diyelimki siz İp Listesi kısmına 76 İp başlangıcını eklemediniz bu durumda o ip listede ekli olmadıgı için 76.187.55.33 ip adresiyle x ülkeden bağlanan gurbetçi vatandaşımız bu korumadan etkilenicek. Eğer bu vatandaşın ip adresini Muaf İp kısmına eklerseniz bu ip'e işlem yapmıcaktır. Yada 76.187* muaf ip olarak eklerseniz 76.187 ip'siyle başlayan herkezi muaf'a alıcaktır. Altını çiziyorum *'lı karakter çok önemli burada korumayı oldukca faydalı kullanmanız açısından.
Muaf Nick Kısmı
Şimdi X ülkedeki gurbetçi vatandaşımız korumadan etkilenmesin diye ip adresini muaf'a aldık peki bu vatandaşın ip adresi sürekli değişiyorsa ne yapacağız? gitti bizim muaf ip'n işlevseliiği. İşte bu durumda size Muaf Nick kısmı yardımcı oluyor buraya eklemiş oldugunuz nickle servera bağlanan kullanıcı ip listesindeki ip başlangıçlarından birine sahip olmasa dahi hiçbir cezai işleme mağruz kalmayacaktır.
Kullanım Önerisi
Size Önerim Yurtdışından bağlandığını bildiğiniz nickleri, ip'leri sabitse ip'lerini muaf menülerine eklemeniz.
Şayet eğer bilmiyorsanız addonu kullanarak ceza türünden kanala çek seçeneğini işaretleyip olası zline vs. yemesi muhtemel nickleri görmeniz. Bu şekilde nickler kanala giricek sizde soldaki ip listesinde ekli olmayan ip'lerden sunucunuza girenleri görebileceksiniz. Böylelikle masum kullanıcılarınızın etkilenmesini önlersiniz. O nickleri nick olarak muaf menüsüne ip'lerinin static olup olmadıgına bağlı olarak muaf ip menüsüne ekleyebilirsiniz.
Dipnot: Listelerden Veri Silmek İçin Sileceğiniz Veri'ye Çift Tıklayın.
Kurulum
1) RAR'ın içindeki ufuk klasörünü mIRC'inizin ana dizinine çıkartın.
2) /load -rs ufuk/ufuk.mrc komutunu yazın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]