Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mart 2011, 23:07   #15
Shadow
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AKP Niçin Kazanmalı

Siz önyargılı olmasanız, Cumhuriyet gazetesi yazarı hakkında o şekilde yazmazdınız. Ben açık açık söylüyorum, zaman gazetesine karşı önyargılıyım. Bozacının şahidi şıracı misali.

TUIK'in bu verilerinde işgücü tanımı dışındakiler hesaba katılmıyor. Bu tanımın dışında kalanlar kim? “umudunu yitirmiş”, “iş aramayan, iş bulursa çalışacak”, “mevsimlik”, “eksik istihdam” başlığı altına giren insanlar.

Okan Üniversitesi Finansal Riskleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (OKFRAM), TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı işsizlik rakamlarını değerlendirmesini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] inceleyebilirsiniz.

Resmi işsiz olarak açıklanan 2 milyon 995 bin işsiz sayısının 6 milyon 223 bine, yüzde 12,3 olarak açıklanan işsizlik oranının da yüzde 25,8’e çıktığı görülmektedir.

Ya hadi bu verileri hiç hesaba katmayalım. Bu analizleri hiç görmediğimizi kabul edelim ve işsizliğin düştüğünü hesaba katalım. (Kaldıki düşmedi işsizlik falan)

Bir kaç sene önce staj için ülker'e başvurmuştum (Başbakan'ın oğluna ait olan AKGıda). Aldığım cevap şu, "stajyer olarak sadece çalışanlarımızın akrabalarını alıyoruz." Ama şunu söyleyebilirim, AK Parti yine seçimlerde başta kalsın, yine akrabalarını işe sokmaya devam etsin, bu işsizlik bu koşullarda düşmez. Bir ülke, bir şey vermeden sadece yemekle olumlu bir şekilde yönetilmez.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver