24 Mart 2011, 21:39
|
#57 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
PAÇA ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Paça Malzemesi
* 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
* 4 Su Bardağı Su
* Tuz
Terbiye Malzemesi :
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Çorba Kaşığı Un
* 2 Yumurta
* 1 Limon Suyu
* 6 Çorba Kaşığı Sirke
* 6 Diş Sarmısak
Hazırlanısı
1 – Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
2 – Başka bir tencerede tereyağını kızdırın.Unu ilave edip 2 dakika kavurun.Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin.Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
3 – Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.
- Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz.Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur
DALYAN KÖFTESİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
500 Gr. Kıyma
1 Adet rendelenmiş kuru soğan
1 Adet yumurta
1 Fincan robottan çekilmiş bayat ekmek
1 Adet haşlanmış havuç
1 Adet haşlanmış yumurta
1 Çorba kaşığı bezelye Köftenin üzerine sürmek için bir adet yumurta
Patates Püresi İçin Malzemeler:
4 Adet orta boy patates
1,5 Su bardağı sıcak süt
Yarım çay bardağı çiçek yağı
Kekikli Domates Sosu için Malzemeler:
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
2 Diş sarımsak
2 Tatlı kaşığı kekik • Yeteri kadar su
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine kıymayı alıyoruz. Yumurta, bayat ekmek, tuz karabiber, kimyon ilave edip yoğuruyoruz. Kıymamızı rulo haline getiriyoruz. Elimizi ıslatarak kıymamızın ortasını yavaş yavaş açıyoruz. İçerisine haşlanmış havucu ikiye veya dörde bölerek yerleştiriyoruz. Haşlanmış yumurtayı dörde veya altıya bölerek yerleştiriyoruz. Daha sonra bezelyeleri ilave ediyoruz. Kıymamızın iç harcını biraz bastırarak kapatıyoruz. İki ucun birbirine kaynamasını sağlıyoruz. Kıymamızın kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine alıyoruz. Elimizi ıslatarak köftemizi düzeltip, çırpılmış yumartayı sürüp 170 derecede 45-50 dakika pişiriyoruz.
Patates Püresi Tarifi:
Patatesleri doğruyoruz ve haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüp, tencereye alıyoruz. Patatesleri eziyoruz. Üzerine sıcak süt ilave ediyoruz. Yağ, tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kaynatıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz.
Sos Tarifi :
Tavamızın içine yağımızı koyup sarımsağı ilave ediyoruz. Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavuruyoruz. Tuz, biber, su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz. Fırından çıkardığımız köftemizi halkalar halinde kesiyoruz. Patates püresi ve sosumuzu koyup servise hazır hale getiriyoruz.
ÇOBAN SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 küçük boy soğan
3 olgun domates
2 salatalık
5 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 çorba kaşığı sızma
zeytinyağı
Tuz
Hazırlanısı
Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca dilimleyin. Salatalıkları ister kabuklarını soyarak, ister kabuklarıyla bırakarak yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin. Sivri biberlerin sap ve çekirdek kısımlarım çıkarıp ince ince dilimleyin. Maydanozu incecik kıyın. Sebzelerin üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave ederek dikkatlice harmanlayın. Geniş bir servis tabağına çıkarın. Çoban salatayı fazla bekletmeden servis yapın.
FINDIKLI PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
6 adet kedidili bisküvi
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
Kreması için
4 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Kremasını hazırlamak için tencereye yumurta sarısı ve şekeri alın. Köpürene kadar iyice çırpın. Un, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin .Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serin. Milföyleri yağlı kâğıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Milföylerin kenarlarını keserek düzeltin. Milföyleri arasına kremayı kalın bir kat halinde yayıp üst üste yerleştirin. Kedidili bisküvileri robota alıp un halinde ezin. Fındık ve kalan kremayı ekleyip karıştırın. Pastanın kenarlarını fındıklı kremayla kaplayın. Üzerine pudra şeker serpin. Demir şişi ocağın üzerinde kızdırıp şekerin üzerine kare motifler oluşturacak şekilde sürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Dilimleyip servis yapın. |
| |