|
Shadow Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Kesinlikle doğru bir konuya değinmişsiniz. Gerçekten 2001 ile 2011 arasında dağlar kadar fark var mali konularda. Fakat önemli bir noktayı atlamamak lazım. Başbakan'ın yerinde kim olsa, o da Türkiyede isim yapmış firmaları veya yerleri satsa, ülke yine çok para kazanırdı.
Buna rağmen 80 yılda 148 milyar dolar borcu olan Türkiye'nin, AKP iktidarı boyunca (sadece 7 yıl) 285 milyar dolar borcu olmuş. Faize karşı olan AKP, 225 milyar dolar faiz ödemiş. AKP başa geçtiğinden beri işsizlik oranı %3 artmış. (Belgeleri görmedim o yüzden görülen yerine duyulan geçmiş zaman ekleri kullandım. Dileyen Resmi Belgeleri araştırabilir. Hurriyet gazetesi yardımcı olur bu konuda.) Ben şahsen araştırmaya gerek duymuyorum, partinin başındaki zat-i muhteremden ötürü.
Ayrıca yiğidi öldürüp hakkını vermeyi bilin tarzı bir cümle yazmışsınız. Yiğit, kişiler için kullanılan bir yakıştırmadır. Dolayısıyla siz bu lafı iktidar parti için değil, başındaki kişi için söylemiş oluyorsunuz. Gerçekten çok espirili bir yakıştırma olmuş.
|
Degindigin noktada önemli bir nokta ama Şuanki durum 2001'den kötü değil. Yaşın en azından 20-21 sanıyorum illaki 2000'li yılların başını hatırlarsın. Dakikada bir dükkanın kapandıgı dönemleri unutmak mümkün değil. Eger Kıyaslanacak dönemler 2001 ile 2011 dönemleri ise sadece 1 madde ile iki dönem arasındaki uçurumu rahatlıkla görebiliriz ;
|
Alıntı: |
- Borsa yüzde 15 gibi tarihî bir düşüş yaşadı, 21 Şubat'ta gecelik faiz yüzde 7 bin 500'e fırladı
|
Bu madde aslında çok şeyi açıklıyor aslında. Ancak Kıyaslama kıstasımız 1923 ile 2011 ise AKP hükümeti yine en başarılı hükümettir. Bunu söylemek için kahin veya çok üst düzey ekonomist olmaya gerek yok. Annemin anlattıgı bir olayla durumu daha açık bir şekilde belirteyim ;
|
Alıntı: |
- Biz bu ülkede 3 tane margarin için Tüm gün 1 kova su için 2 gün sokakta bekledigimiz günleride biliriz. Tüp konusuna değinmiyorum bile.
|
Evet o dönem darbeler ve iç karışıklıklar yaşanmış olabilir ama ekonomi bu denli zayıf olamaz. Yigidi Öldürüp hakkını vermek konusunda hala aynı fikirdeyim. Ne yapalım ? 3'lü koalisyon hükümetinimi savunayım ? Bu ülke o koalisyon yüzünden ne kadar gerilere gitti şuanki düzelmiş durumu görmemek için gözlerimiz ve kulaklarımızı tıkamamız lazım. Leyla Nickli arkadaşın dedigi gibi AKP kötünün iyisi bir parti. Şuan Hukumette CHP veya MHP olsaydı bu rakamların çok daha beteri karşımızda olabilirdi. Tekrar ederim eger kıyaslanacak dönem 2001 ile 2011 ise aşşagıdaki linkteki haberler konuya daha netlik kazandırır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ama dedigin gibi bu zamana kadar bunca konu açıldı ancak hepsi sonuçsuz kaldı. Her iki tarafında savundugu fikirlerde dogruluk payı var. Açıkcası Türkiyenin genel borcu hakkında pek fikir sahibi değilim ancak işsizlik oranı hakkında daha önceden okudugum habere göre işsizlik oranı %11'e düşmüş. Buda sanırım 6 Milyona tekabül eder. Haber linki aşşagıda ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]