Konuyu biraz internette araştırdım da ne güzel yorumlar buldum..
Sizlerle paylaşmak istedim buyrun,
Biz,yolunmuş tavuklar olarak,ehlakı’da,onuru’da,geleceğide,bize kırıntı atanların ayakları dibinde arıyacağız.Bir haber bülteninin sokak röpörtajlarına bakarsanız ne dediğimi anlarsınız.
Oyları yoksul kesimden devşirdiğini AKPde gayet iyi biliyor. Günümüzde tek çocuğu bie layıkı ile yetiştirmek çok zor olduğu halde, RTE herkese en az 3 çocuk önerisinde bulunuyor. Nerede ise mecbur kılacak. Aile sefalete düşsün ki birilerinin yardımına, el uzatmasına muhtaç duruma gelsin. Tam o anda da (özellikle seçime birkaç ay kala) AKP hızır gibi fakir ailelerin imdadına yetişip, bakliyat, kömür yardımları yapıp önce hayır dualarını sonra da oylarını alsın. Taaaaaa bir dahaki seçime kadar. Olan biteni halkın görmesini nasıl sağlayacağız? Bu kadar anlatılıyor, yine gidip kendi bildiklerini yapıyorlar. Bence bu, halkımızın kendilerine yapılan bir yardımı karşılıksız bırakmamaktan (bir nevi borcunu ödeme duygusu) kaynaklandığını düşünüyorum. Oyunu yardım edene vererek, kendisini Allah katında borçtan arındırıyor herhalde.
AKP varoş kesimine yardım ettiği sürece bu toplumlardan oy alacaktır. Bu kesimde benzin,et,ekmek fiatlarının artması onları çok fazla ilgilendirmez.
Yardım kesidiği an oyların nasıl değişeceğini görürüz. Biat kültürü bizim gibi geri kalmış toplumlarda geçerliliğini her zaman koruyacaktır. Ta ki halkın eğitim düzeyinin yükselmesi ve din sömürüsünün sona ermesine kadar. Glelecek güzel günler umuduyla…
evet son 50 yılın özeti..
yoksulluk KADER !
kriz GLOBAL!
sel,kaza,patlama TAKDİR-İ İLAHİ ! (…önlem almaya gerek yok!)
hak arama eğer bizler ise; ANARŞİK,KAOS ,İSTİKRARA SABOTE !
biz değilsek;DEMOKRATİK TEPKİ !
kurşun atıyorsak; FAŞİST!
yiyorsak ;YAN GELİP YATMA YERİ !
geriye ne kaldı ?….
benim milletim!….
Medeniyette ( akıl,mantık,para) ileri
gitmiş memleketlerde, son 100 sene
içinde insanların boyu ortalama 15 cm.
artmış. Buna paralel ömürde uzamış.
Sevgi ve medeniyetin az olduğu yerlerde
komplex denen bir nevi hastalık kendini
gösterince daima büyük ve ilerici oyunlar kendini gösterir.
En büyük gassaray( gs ).
Başka: ………..
Size en büyük lafı tekrarlanarak söylenirse, büyük olduğunuza
kendinizde inanırsınız.
Ve her şeyi büyük sanır büyük oynamaya başlarsınız.
Konuşmanız değişir, yürümeniiz veya
her şeyiniz değişir. Çevredeki pohpoh-
çularında yardımıyle kendinizi taa yukarıda görürsünüz.
İşte o zaman birileri sizi oymaya başlıyacaktır.
Kimmi? Paracılar.
….Fiatlar belli. ( zarf içinde oy için verilen. …….ve kitaba el basma).???
….piyasayı gara para ayarlar. (%70 vergi
ile benzin, ….).
….Bir goyup. 3 alma evveldende vardı.
( şark kurnanlığı).
……. Dış politika?…
……..hukuk? ..
…….bolis cumhuriyeti?
………HALK VEYA MİLLET?
ODA NE YAHU? VAAAMİ ÖYLE Bİ ŞEY?
VAADA TORPAĞIN ALTINDA GALİBA.
VEYA Bİ KÖŞEYE SIKIŞMIŞ TENEKE ÇALİP
OYNAYO……..
Saygılar.
Yoksullaştır.
Cahil bırak.
En az üç çocukla kadınları eve kapa.
Sanki parti kasasından yapıyormuş gibi yardım paketi dağıt.
Kendine bağımlı kıl.
Oyu kap.
Ben bunlar kadar CİNGÖZ ünü görmedim.
Bir cok yurtdas memlekette rica ediyor, kime selam versem nasil yurtdisina gidebileceklerini soruyorlar. Devlet kurumlari ( VATAN ) tek tek satiliyor issizlikten bunalan careyi avrupada ariyor.
Oysa tek cözüm ( vatan ) siyasi ülkemizin dogru insanlar tarafindan yönetilmesi gerekiyor.
Degerli yurtdaslarim kendinizi incitmeyin ama tüm gücünüzü secimlerde akp,den kurtulmak icin kullanin.
Bunun birinci yolu görünen en büyük adreste birlesmektir.
Sag her zaman ve hala Amerikaya hizmet etmektedir. Bdp sol gösterse de (pkk) aynen mhp,nin kürt versiyonunu oynamakta emirleri Amerikadan almaktadir. Basbakan da Amerikadan emir almaktadir.
Meclise girme sansi bile olmayan ufak tefek partilere kanmayin oy bölüyorlar. Sarigül istanbulda oylari bölmeseydi akp belediye secimlerini alabilir miydi? Bu satirlari okuyanlarin cogu bunlari biliyor bilmeyenlere anlatmayi basarmaliyiz.
Büyüklerim olayı çok iyi anlatmışlar..
Sağolsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.