23 Mart 2011, 01:46
|
#55 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
SU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
EKMEK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İMAM BAYILDI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
5 adet orta boy patlıcan
tuz
5 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 iri domates
1 bağ maydanoz
yarım çay fincanı zeytinyağı
2 orta boy domates
1,5 çay fincanı su
1 adet dolmalık biber
Hazırlanısı
Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın..Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın..Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın..Üç domatesi ufak ufak kesin..Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin..15 dakika pişirin..Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun..Suyunu koyun..Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun..
YOĞURTLU KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 kilo kırmızı biber
1 kutu konserve mısır
15 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı yoğurt
Mayonez
Yapılışı:
Kırmızı biberlerimizi yıkıyoruz ve fırın tepsimize yerleştiriyoruz. 200 derecede közlüyoruz. Soğuyunca kabuklarını soyup içindeki çekirdekleri temizliyoruz. Diğer tarafta yoğurt ve mayonezimizi karıştırıyoruz. Kırmızı biberlerimizi ve kornişon turşularımızı doğruyoruz. Közlediğimiz kırmızı biberlerimiz, mısırımız ve kornişon turşularımızı yoğurt ve mayonezli karışımımıza alıp iyice karıştırıyoruz. Servis tabağınıza alıp servis yapabilirsiniz.
KAZANDİBİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Süt : 1 litre.
Şeker: 250 g.
Pirinç: 150 g. veya Pirinç unu 130 g.
Tarçın yeteri kadar
Pudraşekeri 2-3 yemek kaşığı
Yapılışı
1. Pirinç unu yeteri kadar su ile ezilip akşamdan veya 7-8 saat önceden bekletilerek kabartılır veya pirinç ile hazırlanacaksa akşamdan ıslatılır, subye yapılır. Yine 1-2 saat bekletilir.
2. Süt ocağa konur. Isınmaya başlayınca subye ve hazırlanan pirinç unu ilâve edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynaması 10 dakika daha karıştırılarak devam eder. Şeker konur, şeker eriyince 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
3. Ateşe dayanıklı, kazınabilir, 25-30 cm çapındaki kalıp veya tepsinin dibi hafif ıslatılır. İnce bir tabaka pudra şekeri serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi boşaltılır.
4. Her tarafı eşit ısı veren ocak veya ızgara plâkasında tutulur. Dibinin 1.5-2 mm yanması sağlanır.
5. Hemen içinde soğuk, buzlu su bulunan kaba dip kısmı batırılarak birkaç saniye tutulur (kolay çıkarılabilmesi için), ve çıkarılarak en az 6-7 saat soğumaya bırakılır.
6. Soğuyan muhallebideki birer porsiyonluk 5-7 santimetre boyutlarında dikdörtgenlere veya ortadan itibaren üçgenlere kesilir. Ispatula bıçakla yanığı ile birlikte çıkartılır, yanık kısmı üste gelecek şekilde, düz veya kıvrılarak tabağa
yerleştirilir. Hafif tarçın serpilerek servis yapılır. İstek üzerine çok kere yanında dondurma ile servis yapılır. |
| |