Ezogelin Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber veya biber salçası
Biraz tuz, nane
6-7 bardak su
Hazırlanışı:
Bir tencere içerisinde soğanı, yağda hafif pem-beleşene kadar kavurun. Domates salçasını çok az su ile karıştırarak soğanların üzerine dökün. Biber salçası veya acı kırmızı biberi de katıp karıştırmaya devam edin. Malzemeler birbirine karışınca ayıklanmış bulgur ve yıkanmış mercimeği 6 bardak su ile birlikte ekleyin. Orta hararetli ateşe alarak kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbamızın içerisindeki malzemeler iyice bütünleşince ateşten alıp üzerine kuru nane serperek ikram edebilirsiniz.
Fasulyeli Barbunya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
0.5 kg. taze fasulye
0.5 kg. taze barbunya
2 baş soğan
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
4 kesme şeker
tuz.
Barbunyalar ayıklanıp bir tencerede haşlanır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanır. Düdüklü tencerenin dibine koyulur. Soğanlar, domatesler, haşlanmış barbunyalar, tuz ve şeker ilave edilerek hiç su konmadan kısık ateşte pişirilir.
KIYMALI MAKARNA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
Bir paket makarna,
250 gr.kıyma,
Domates salçası
Gözkararı fesleğen,
Etsu tablet,
Çeşni,
Margarin
HAZIRLANIŞI
Önce makarnayı içine tuz koyduğumuz sıcak suyun bulunduğu tencereye boşaltıyoruz ve birbirlerine yapışmasınlar diye karıştırıp içine yağımızdan bir miktar koyuyoruz. Sonra da makarnayı tekrar karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz ve ateşi de kapatmayı unutmuyoruz. Tabiki makarnamız suyunu çekerken başka bir ocağın üstüne içinde kıymamızın olduğu sahanı koyup kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıymamız kavrulurken içine 1 çorba kaşığı salça koyuyoruz. Daha sonra sırasıyla fesleğenimizi etsu tabletimizi ve çeşnimizi koyuyoruz (çesniyi fazla koymuyoruz). Sonrada makarnımıza sosunu koyup karıştırıyoruz.
Pelteli Çilek Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg şeker
1,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4 çorba kaşığı nişasta
6 adet keseye 4'er adet bütün çilek bırakılır. Kalan çilekler blenderden geçirilerek püre haline getirilir. Tencereye çilek püresi, su, nişasta ve şeker konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Karışım çilekli kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğuduktan sonra ikram edilir.istenirse borcama dökülür ve çilekle süslenir
alıntı