22 Mart 2011, 01:57
|
#53 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
BORÇ ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 tavuk
1 küçük lahana veya 1/2 lahana
1 su bardağı kuru fasulye
1 kırmızı pancar
2-3 orta boy patates
1 büyük baş soğan
1 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası veya 2 domates
2-3 yeşil biber
1/2 kg. mantar
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
sıvıyağ
karabiber
tuz
Hazırlanısı
Önce fasulyeleri bol suda haşlayın. Tavuğu iri parçalara bölün.
Fasulyeleri haşladığınız suyun içine parçalanmış tavuğu ve kırmızı pancarı atın, tuzunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Zaman zaman tencerenin kapağını açarak kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kevgirle alın.
Patatesleri küçük küpler halinde kesin. Lahanaları ince ince doğrayın. Sırayla tavuğun ve fasulyelerin içine ilave edin. Tencereden kırmızı pancarı çıkarın. Biraz soğuyunca rendeleyin ve tekrar çorbanın içine atın. Bu pancar, çorbanıza lezzetin yanı sıra hoş bir renk de verecektir. Sarımsakları dövün ve kaynayan çorbaya atın. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip çorbaya ekleyin. Eğer salça kullanacaksanız, salça top top olmasın diye çorbanın suyundan bir iki kaşık alarak küçük bir kasede açın ve çorbaya öyle ekleyin.
Havucu soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyerek ince ince doğrayın. Soğanı irice kıyın. Mantarları dörde bölün.
Tavaya yağı koyarak kızdırın. İçine soğanları atın biraz sararınca havuçları, mantarları ve biberleri ekleyin. Birlikte karıştırarak kavurun.
Daha sonra hepsini kaynamakta olan çorbanın içine atın. Bir parça daha kaynayınca, tuzunu, karabiberini ve defne yapraklarını da ilave edip pişmeye bırakın. Et ve sebzeler pişince ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında çorbanın üstüne bir parça krem ve maydonoz ilave edin.
FIRINDA MANTARLI PATATES Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4-5 patates
3 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
20 mantar
3-4 dal maydanoz
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanısı
Fırında mantarlı patates: Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın.
İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Mantarları süzün. Hazırladığınız sosun yarısını derin bir fırın kalıbına dökün. Patateslerin yarısını sosun üzerine döşeyin. Sırasıyla 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ve pirinci serpiştirip mantar dilimlerini ekleyin. Kalan domatesli sosu üzerine gezdirip patates dilimleriyle işlemi tamamlayın. Kalan peyniri ekleyip tuz serpin ve üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. 2 kaşık sıvıyağını üzerine gezdirin.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve fırından alın. Sıcak olarak servis yapın.
RADİKA ((KARAHİNDİBA)) SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
½ kilo radika
1 tane limon
zeytin yağ
tuz
(tercihe göre1-2 diş sarımsak)
Hazırlanışı
Ayıklayıp doğradığınız radikaları bol suda yıkayın. Radikaları, tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika haşlayın, sonra suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine bir kâsede karıştırdığınız limon, tuz, z.yağılı sosu dökerek servis yapın.
PEYNİRLİ POĞAÇA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 yumurta (1 sarı üzeri için)
3/4 yumuşak margarin
1 ç.b. sıvıyağ
1 s.b.yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam maydonoz
1 ç.b. ezilmiş peynir
Susam
Yapılışı:
Bir yumurtanın sarısı ve un hariç tüm malzeme karıştırılır.En son un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük bezeler koparılıp, avuç içinde açılır ve içine maydanozlu, peynirli harçtan azar azar konularak, poğaça şekli verilir. Hamur bitene dek işlem tekrarlanır. Poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre susam veya çörek otu ile süslenerek orta hararetli fırına verilir. Ilık olarak servis yapılır. Afiyet olsun |
| |